Suomalaisvahti Pekka Rinne on saanut viime vuosien aikana osittain kritiikkiä siitä, että hänen tilastonsa eivät ole parasta mahdollista A-luokkaa. Se ei ole tehnyt hänestä lainkaan sen huonompaa maalivahtia, kuten voit lukea esimerkiksi tämän linkin takaa.

Sen lisäksi, että hän on ollut loistelias maalivahti läpi koko NHL-uransa, tilastoista huolimatta, ovat hänellä nyt myös nämä kyseiset numerot kunnossa. Ja sekös jos jokin on hiljentänyt asiantuntijat.

Nimittäin hänen tämän kevään pudotuspelinsä hakevat vertaistaan koko NHL:n historiikkia silmällä pitäen. Rinne on pelannut keväällä nyt 16 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa on täysin absurdi 94,1.

Jos kyseistä tilastosaraketta verrattaan muihin palkkakattoajan kausiin, löytyy hän aivan kärjen tuntumasta. Ainoastaan Jonathan Quickin vuoden 2012 pudotuspelit olivat kaiken kaikkiaan paremmat, kuin Rinteen tähän asti nähty kevät, sillä yhdysvaltalainen nappasi kiekot 94,6 prosentin varmuudella.

Toki Rinteellä on vielä Quickin unelmakevääseen sinänsä matkaa, sillä jenkkivahti juhli pudotuspelien päätteeksi Stanley Cupin mestaruutta. Lähellä kuitenkin ollaan, sillä Predators pelaa tänä vuonna NHL:n finaaleissa.

Yksi kaikkien aikojen pudotuspeleistä

Jos ajassa mennään vielä kevättä 2005 pidemmälle, tarkemmin sanottuna 100 vuotta taaksepäin, astuvat Rinteen nykyiset otteet vieläkin paremmin esille.

Nimittäin 100-vuotias NHL on nähnyt kevään pudotuspeleissä vain kaksi parempaa torjuntaprosenttia. Quickin lisäksi Rinteen ohitse pyyhältää tällä mittarilla myös Jean-Sebastien Giguere, joka nappasi kiekot 94,5 % varmuudella vuonna 2003.

Tämä tarkoittaa sitä, että Rinteen otteet ovat paremmat, kuin esimerkiksi Patrick Roy’lla, Martin Brodeurilla tai Dominik Hasekilla.

Ja se jos jokin kertoo siitä, miten ääliömäisen loistavan kevään Rinne on tähän mennessä pelannut.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.