Jääkiekkoa pidetään niin miehisten miesten pelinä, että homoseksuaalisuus tuntuu olevan koko lajille täysin tuntematon käsite.

Viime päivinä keskustelu homoseksuaalisuudesta ja jääkiekosta samassa lauseessa, on nostanut päätään.

Kaikki lähti liikenteeseen siitä, kun Anaheim Ducksin kapteenina toimivalle Ryan Getzlafille tuomittiin 10 000 dollarin sakot homofobistisesta kielenkäytöstä. Jokainen voi tehdä omat tulkintansa siitä, että oliko sanalla ”c**ksucker” mitään tekemistä itse asian kanssa, mutta se nosti pinnalle asian, josta ei edelleenkään uskalleta puhua:

Jääkiekko ei ole poikkeus, vaan myös siellä on homoseksuaaleja ihmisiä.

Jokainen voi tehdä matemaattisen laskutoimituksen päässään, jos esimerkiksi Suomen väestöstä noin 10-20 prosentin katsotaan olevan homoseksuaaleja.

Miksi sitten on niin, ettei esimerkiksi NHL tunne ainoatakaan kaapista ulos tullutta pelaajaa?

Siksi, että jääkiekko ei ole edelleenkään päässyt primitiivisyydestään eroon, vaan se nähdään yhä tänä päivänä todellisten äijien lajina ja eihän nyt homo voi olla missään nimessä yksi näistä tosiäijistä?

Eihän.

Kuten eräs lukijamme kommentoi Getzlafin saamaan sakkorangaistukseen liittyvässä uutisoinnissamme, välillä hävettää tunnustaa ääneen olevansa jääkiekkofani ja lätkäjätkä-termi ei tulisi mieleenkään itseäni kuvaillessa.

Mutta mitä sitten asialle voitaisiin tehdä? Miten niin muka homoseksuaali jääkiekkoilija ei voi tulla itsenäisesti kaapista ulos?

Puhtaasti siksi, että jostain käsittämättömästä syystä jääkiekko ei ole edelleenkään valmis homoseksuaalisuuteen. Se ei ole valmis myöntämään, että myös tässä miehisten miesten lajissa on mukana homoseksuaalisia ihmisiä.

Enkä tarkoita ”dumata” tässä kaikkia laji-ihmisiä, sillä löytyy myös niitä, jotka suhtautuvat avoimesti jokaisen ihmisen seksuaalisuuteen siinä, missä persoonaankin. Valitettavasti näitä ihmisiä jääkiekon parissa on vain pieni osa.

Ongelma ei ole pelkästään urheilun osalta vain jääkiekon parissa, vaan ylipäätään urheilukenttä ei tiedä – ajoittain tuntuu, ettei se edes halua tietää – homoseksuaalisuutta ja ennen kaikkea ei tunnusta sitä avoimesti.

Itse asiassa huolestuttavaa onkin se, että Pohjois-Amerikassa NHL nähdään, julkisen suhtautumisensa vuoksi, homoseksuaalisuuden suhteen jonkinasteisena edelläkävijänä. Se kertookin enemmän muista kyseisen mantereen ammattilaissarjoista kuin NHL:stä itsessään, sillä NHL:n historia ei edelleenkään tunne ainotakaan avoimesti homoseksuaalista pelaajaa.

Jostain syystä nimittäin homoseksuaali ihminen nähdään jollain tavalla toissijaisena, tai jopa eriarvoisena.

Onkin täysin käsittämätöntä, että vuonna 2017 painitaan edelleen tämän saman asian kanssa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.