Tämän kesän NHL:n varaustilaisuudessa tullaan näkemään jälleen melkoista suomalaistykitystä, sillä ainakin neljän suomalaispelaajan uskotaan tulevan varatuksi ykköskierroksella.

Yksi näistä potentiaalisista pelaajista on Kristian Vesalainen, joka valittiin taannoin alle 18-vuotiaiden MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Tilanne ei ollut kuitenkaan koko kautta yhtä valoisa. Vesalaisen osakkeet nimittäin romahtivat alkukaudesta, kun hän ei päässyt kunnolliseen vauhtiin SHL-seura Frölundassa. Lainasopimus HPK:hon ei myöskään parantanut 17-vuotiaan nuorukaisen tilannetta tippaakaan ja heikosti sujunut alle 20-vuotiaiden MM-turnaus pudotti hänet joissain kaavailuissa jopa ykköskierroksen ulkopuolelle.

– Siirryttyään Suomeen, hän oli sanalla sanoen surkea, nimetön NHL-scoutti avasi asiaa Recrutes-sivustolle, jota ylläpitää TSN:n leivissä työskentelevä Grant McCagg.

MVP-valintansa myötä hän saattaa olla kuitenkin yksi Draftin kovimmista nousijoista. Lähtökohtaisesti hänet on sijoitettu ensimmäisen kierroksen loppupäähän, mutta totuus saattaa olla toinen.

– Hän on ulottuva ja iso kaveri, joka on vahva kiekon kanssa. Joidenkin vaihtojensa aikana hän näyttää täysin Jaromir Jagrilta, kun vastustajat eivät saa kiekkoa pois häneltä.

Tunnelin päässä on siis valoa, ja mikäli Vesalaista ei varata oman varausikäluokkansa kärkipäässä, saattaa joku seura tehdä myöhemmillä vuoroilla todellisen löydön.

– Sen näkee, että hänellä on kaikki ominaisuudet olla Top 6 -hyökkääjä. Kun hänet varataan, hän voi rentoutua, eräs kykyjenetsijä paalutti The Hockey Newsille.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.