Tulevan kesän mahdollinen ykkösvaraus Nolan Patrick avautui vaikeasta kaudestaan lehden haastattelussa. Hän on kuitenkin vannonut olevansa täydessä kunnossa kesän varaustilaisuuteen mennessä.

Patrick menetti sitkeän vamman vuoksi muun muassa nuorten MM-kisat, minkä lisäksi hän pelasi seurajoukkueessaan, WHL:n Brandon Wheat Kingsissä, vain 33 ottelua tehoin 20+26.

Vaikka Patrick onkin listattu käytännössä jokaisen kykyjenetsintätoimiston papereissa varaustilaisuuden ykkösnimeksi, saattavat viime kauden loukkaantumiset vaikuttaa tähän. Se ei kuitenkaan ole nuorukaiselle ongelma, joka antoi asiasta vahvan lausunnon.

– Jos jokin joukkue ei halua varata minua tämän kauden loukkaantumisteni takia, olkoot sitten niin. Minä olen iloinen päästessäni mihin tahansa seuraan, Patrick kertoi The Courier Postille.

Kuten kuitenkin jo todettu, ei kausi ollut Patrickin kannalta paras mahdollinen. Sen lisäksi, että hän kärsi pitkästä loukkaantumisesta, otti pelivireen löytyminen paluun jälkeen myös oman aikansa.

– En ollut lähelläkään niin hyvää kuin olisin halunnut olla. Kun tulin takaisin, en ollut luistellut kahteen kuukauteen. On vaikeaa saada jalkasi takaisin peliin. Useissa peleissä olin kaukana tasostani. Toisella puolikkaalla sain joitakin hyvä pelejä, mutta tämä vuosi ei ollut ideaalinen.

Patrickin kanssa kaikkein kiivaimmin ykkösstatuksesta kamppailee Nico Hischier, josta on kovaa vauhtia tulossa kaikkein korkeimmalla numerolla NHL:ään varattu sveitsiläispelaaja.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.