Nashville Predatorsin viime yön 6-3-voitto Anaheim Ducksista tarkoitti sitä, että se eteni ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana Stanley Cupin finaaleihin. Samalla Predators saa hallinsa kattoon kauan kaivatun seurahistorian ensimmäisen mestaruusviirinsä, mitä se on odotellut vuodesta 1998 lähtien.

Moni ei olisi kuitenkaan uskonut Predatorsin uskomattomaan tarinaan vielä runkosarjan päättyessä. Seura oli nimittäin koko Läntisen konferenssin vihoviimeinen joukkue, joskaan ei olisi ollut ennennäkemätöntä, että konferenssin jumbojoukkue olisi noussut aina mestaruuteen saakka. Näitä tapauksia on nimittäin nähty NHL:n historiassa kourallinen.

Predators ei kuitenkaan suinkaan ollut pelkästään Läntisestä konferenssista viimeisenä pudotuspeleihin päässyt joukkue, vaan koko NHL:n viimeisenä pudotuspeleihin päässyt joukkue.

Ja nyt viime yönä saimme todistaa koko liigan historian ensimmäistä kertaa, kun jokin joukkue on noussut kyseiseltä sijalta (16.) Stanley Cupin finaaleihin.

Tästä se saa kiittää läpi kevään uskomattomalla tasolla pelannut Pekka Rinnettä, joka koppasi viime yönä kiekot 92,7 % varmuudella. Eilisen ottelun kenties suurin yksittäinen sankari oli kuitenkin Colton Sissons, joka iski Anaheim Ducksin maaliin hattutempun.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.