NHL:ssä tapahtui äskettäin ikävä tapahtumasarja, joka sai alkunsa Nashville Predatorsin ja Anaheim Ducksin välisessä ottelusarjassa.

NHL:n kurinpito antoi nimittäin Ryan Getzlafille sakot epäurheilijamaisesta käytöksestä, mikä juontui taasen siitä, että mies oli käyttänyt kaukalossa suvaitsematonta kieltä.

NHL ei kuitenkaan paljastanut asiasta aluksi sen enempää, mutta huhujen kasvaessa myös Getzlafin oli kerrottava medialle totuus. Hän ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan halunnut halventaa homofoobisilla kommenteillaan ketään.

– On kurjaa nähdä jonkun ottavan sanomiseni homofoobisena. En tarkoittanut sitä millään tavalla. Olin todella pettynyt, kun asiat menivät lopulta tälle tielle, Getzlaf myönsi lopulta Sportsnetin mukaan.

Missä teot, NHL?

Urheilumaailma on seksuaalivähemmistöjä kohtaan kova paikka, ja etenkin jääkiekkoa pidetään ”todellisten miesten” pelinä. Tästä johtuen NHL pyhitti koko helmikuun sille, että homofoobisuus ja ennakkoluulot karisisivat lajin parista hiljalleen pois.

Tämä tarkoitti sitä, että esimerkiksi saatenkaaren värit olivat sosiaalisessa mediassa vahvasti läsnä, kuten myös esimerkiksi pelaajien erkkauksissa. Nyt, kun tosipaikka osui eteen, annettiin Getzlafille naurettavan pieni 10 000 dollarin sakko. Tämä ei luonnollisesti ilahduttanut kaikkia.

Ei etenkään Brock McGillisiä, joka pelasi omalla urallaan maalivahtina muun muassa OHL:ssä. McGillis tuli kaapista ulos heti sen jälkeen, kun hän oli varma, että hän ei palaa enää koskaan lajin pariin.

– Tämä on syynä siihen, miksi jääkiekko- ja urheilukulttuuri ovat mitä ovat. Minä olin osa tuota kulttuuria ja minä käytin noita sanoja. Nyt minä yritän päästä niistä eroon. Meidän on oltava parempia ihmisiä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.