Nashville Predators sai otteluun onnekkaan alun, mutta sen jälkeen se on ollut täysi vastaantulija ottelussaan Anaheim Ducksia vastaan.

Ottelusarja on katkolla kotijoukkue Predatorsille. Se avasikin maalinteon jo ajassa 1:21, kun Austin Watsonin sutaisu maalille meni Ducks-puolustaja Brandon Montourin luistimesta sisään.

Lisää tuli ajassa 8:47, kun Colton Sissons vei isännät jo kahden maalin johtoon.

Tuossa kohtaa Predatorsilla oli ainoastaan neljä laukausta kohti maalivahti Jonathan Bernieriä, joten maalintekotehokkuus oli kovaa luokkaa.

Pelillisesti kotijoukkue oli kuitenkin todella pahasti jäljessä ja vieraat hallitsivat täysin avauserän ottelutapahtumia. Predators ei saanut edes viiden minuutin ylivoiman aikana mitään, Nick Ritchien taklattua todella rumasti Viktor Arvidssonia ja lentäen suihkuun.

Mark Harris

@itismarkharris
Nick Ritchie lays an atrocious hit on Viktor Arvidsson. Arvidsson down the tunnel.

Laukaukset kirjattiinkin ensimmäisten 20 minuutin aikana Ducksille 12-4.

Sama meno jatkui myös toisessa erässä ja 24:45 se sai haluamansa. Kaikki lähti liikkeelle Sami Vatasen viivalaukauksesta. Yli puolitoista minuuttia kaukalossa ollut pakkipari Yannick WeberMatt Irwin nukahti lopulta ja Ondrej Kase pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin.

Tämän jälkeen meno oli täysin yhtä päätä, eikä Predatorsilla ollut muuta vaihtoehtoa, kuin heitellä roikkukiekkoa omasta päästä pois. Näin mentiinkin koko erän ajan ja kahden pelatun erän jälkeen laukaukset olivat Ducksille 26-8.

Päätöserässä Predatorsin uskomaton tehokkuus maalipaikoissa jatkui, jos niitä nyt sellaisiksi voi edes sanoa, sillä joukkue yllätti illan yhdeksännellä laukauksellaan jo kolmannen kerran Bernierin.

Osuma syntyi vain kolmen minuutin pelaamisen jälkeen, kun Colton Sissons pääsi illan toisella osumallaan yllättämään maalinedustalta Ducks-vahdin.

Jeff Bidwell

@AKAJeffBidwell
Nashville's Pontus Aberg scores with 17:00 left to put the Predators up 3-1 in Game 6 of their series with the Ducks.

Ducks-pelurit eivät kuitenkaan jääneet ihmettelemään tukaloitunutta tilannettaan, vaan tasan kaksi minuuttia myöhemmin Chris Wagner pääsi yllättämään Rinteen pienestä kulmasta.

Ja hetken päästä lisää oli tulossa. Cam Fowlerin pyssy nimittäin puhui aikaan 48:52, Vatasen syötöstä, Corey Perryn tehdessä erinomaista maskia.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Corey Perry makes contact with Rinne but it’s ruled no goaltender interference because he has time to reset

Maalia kuitenkin edelsi tilanne, jossa PK Subban kaatoi Perryn maalinedustalla ja tämä nappasi tilanteessa kädellään Rinteestä kiinni. Tämä vaikeutti selkeästi suomalaisvahdin torjuntatyöskentelyä ja tästä syystä hänellä ei ollut mitään mahdollisuutta pysäyttää kiekkoa.

Tuomarit kuitenkin tulkitsivat tilanteen siten, ettei Perry tehnyt tilanteessa mitään väärää ja yhtäkkisesti peli oli tasan.

Mutta mitäpä vielä: Ducks pääsi ajassa 51:57 pelaamaan ylivoimaa, kun Roman Josi heitti kiekon katsomoon. Vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet maalinteossa ja Predatorsin alivoimalla käynnistynyt vastahyökkäys päättyi siihen, että Sissons naulasi taululle hattutempun Calle Järnkrokin poikittaissyötöstä.

Marina Maher

@marinakmaher
Colton Sissons completes the hat trick, what a play. #Preds up 4-3

Maali syntyi kolme sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen.

Lopulta Ducks ei saanut huipennettua kiriään, vaikka se vei koko ottelun laukaukset nimiinsä murskaavasti 41-18, vaan Filip Forsberg heitti omasta päästä kiekon tyhjään Ducks-rysään ja homma oli sitä myöten selvä. Kyseessä oli seitsemäs perättäinen ottelu, jossa ruotsalaispelaaja ylsi tehopisteille. Joku voisikin kutsua häntä ”Mr. Clutchiksi”.

And that will do it. Filip Forsberg's empty-netter puts the @PredsNHL up 5-3 on the Ducks and will send Nashville to the Stanley Cup Final.

Predators heitti vielä kerran vettä tulikuumille kiville, kun ottelussa kiekkoja toisensa perään syönyt, ja kahdesti osunut, Watson niittasi taululle loppulukemat 6-3.

Ducksin näkökulmasta suurin syy tappiolle löytyi edellä mainituista herrasmiehistä, hattutempun iskeneestä Sissonsista ja ennen kaikkea aivan käsittämättömiä torjuntoja poimineesta Rinteestä.

Samalla Predatorsin voitto tarkoitti sitä, että Rinne pääsi eroon ikävästä tilastostaan: ennen viime yötä hän oli eniten voittoja pudotuspeleissä kerännyt maalivahti, joka ei ollut koskaan päässyt pelaamaan Stanley Cupista.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.