Pittsburgh Penguins järjesti kotihallissaan melkoisen näytöksen, kun Itäisen konferenssifinaalit jatkuivat viidennellä pelillä. Ottawa Senators jyrättiin heti avauserässä neljän maalin erolla maan rakoon. Päätösvihellyksen jälkeen Pensin ylivoimaisuutta kuvastivat tylyt 7-0-numerot.

Penguinsin hanat aukesivat ensimmäistä kertaa jo kahdeksannella minuutilla, kun Olli Määtän kova lämäri pamahti viivalta Craig Andersonin käsivarren alta maaliin. Suomalaispuolustajan lyötyä alkutahdit Sidney Crosby tälläsi ajassa 12:03 ylivoimalla isäntien etumatkan kahteen maaliin. Kapteeni ohjasi maskista taidokkaasti maalin edestä Trevor Daleyn laukauksen verkon perukoille.

Neljä minuuttia ennen erän päättymistä Nick Boninon rannelaukaus yllätti vielä Andersonin kolmannen kerran, ja päävalmentaja Guy Boucher sai tarpeekseen. Oli Mike Condonin aika ottaa luukulta koppi vastuusta.

Anderson kuitenkin palasi minuuttia myöhemmin takaisin maalille, mutta vain hetkeksi. Scott Wilson lirautti helpohkon maalin kanadalaisen kainalon alta, jonka seurauksena lukemat olivat avauserän jälkeen 4-0 Pensille.

Condonin tulo maalille toisessa erässä ei suinkaan Senatorsin asetelmia parantanut. Vain minuutti maalivahdin vaihdon jälkeen nimittäin Matt Cullen iski Pensille suoraan Mark Streitin syötöstä jo ottelun viidennen maalin.

Lukemat menivät päätöserässä vieläkin rumemmiksi. Ensin Phil Kessel iski kuudennen maalin ylivoimalla 50 sekunnissa. 48. minuutilla Kessel puolestaan kunnostautui syöttäjänä, kun Trevor Daley naulasi viimeisen niitin kovalla lämärillä viivalta. Condon ei nähnyt maskin takaa yhtään mitään.

Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Ottawassa. Ottelu alkaa kello 3:00 Suomen aikaa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.