Suomalainen NHL-kansa kohahti kuluvan kauden siirtotakarajalla, kun suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula kaupattiin Tampa Bay Lightningista Philadelphia Flyersin riveihin.

Toki miehen kauppaa osattiin jo joiltakin osin odottaa, mutta Philadelphia oli lopulta odottamaton paikka miehen uudeksi seuraksi.

Kyseessä ei ollut Flyersilta kuitenkaan pelkkä ”rental”-hankinta, sillä Filppulalla on voimassa oleva sopimus vielä tulevasta kaudesta. Edes Vegas Golden Knights ei voi ryövätä miestä seuralta, sillä Filppulan sopimuksessa on liikuttelun estävä NMC-pykälä.

Siksi, ilman sen ihmeellisempiä kommervenkkejä, Filppula tulee aloittamaan tulevan kautensa Philadelphia Flyersin pelaajana.

Mitä odottaa?

Filppulan saapuminen Flyers-laumaan vankisti ehdottomasti joukkueen keskikaistaa, josta löytyy suomalaisen lisäksi muun muassa Claude Giroux sekä muutaman viime kauden aikana läpimurtonsa tehnyt Sean Couturier.

Tässä marssijärjestyksessä Filppulan tontti tulee löytymään joko kakkos- tai kolmosvitjan keskeltä, joista hän kilpailee yhdessä Couturierin kanssa. Se on selvääkin selvempää, että Giroux ei menetä rooliaan kenelle tahansa pelaajalle.

Pohjoisamerikkalainen urheilusivusto Fanrags kertoikin sivuillaan komean analyysin Filppulan tulevasta kaudesta. Jutun kirjoittanut Mike Murphy nimittäin uskoo vankasti, että Filppula tulee olemaan Flyersille ensi kaudella tärkeääkin tärkeämpi pelaaja.

”Missä tahansa Filppula pelaa, kenen tahansa kanssa hän pelaa, voi hän olla Philadelphiassa käänteentekevä ero tulevalla kaudella. Hänen 60 tehopisteen kautensa ovat jo lähes varmasti takana, mutta hän tarjoaa niin paljon kaukalon molemmissa kenttäpäädyissä. Ja tällä hetkellä Flyers tarvitsee kaiken tarvittavan avun.”

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.