AHL-seuroilla pelaajahankinnat eivät ole aina helpoimmasta päästä. Monen tavoitteet ja unelmat Pohjois-Amerikassa ovat eritoten NHL:ssä, eikä American Hockey Leaguen palkat päätä huimaa.

Siksi moni NHL:stä tippunut tai ne, jotka eivät sinne ole päässeet, valitsevat usein osoitteekseen Euroopan kaukalot.

Ja tästä syystä taasen AHL-seurojen on ajoittain käytettävä hiukan epätoivoisia otteita saadakseen riveihinsä omia sopimuspelaajia. Siis sellaisia, jotka eivät pelaa seuran riveissä NHL-kontrahdin turvin.

Tällaiseen joutui turvautumaan nyt Tucson Roadrunners, joka toimii Arizona Coyotesin farmiseurana. Se on nimittäin tehnyt sopimuksen Coyotesin supertähden, Oliver Ekman-Larssonin, velipojan, Kevin Ekman-Larssonin kanssa.

Kevin pelasi vielä viime kaudella Allsvenskanissa, Tingsryds AIF:n riveissä. Puolustajan paikalla operoiva 22-vuotias ruotsalainen pelasi seuran riveissä 47 runkosarjaottelua, joissa hän teki tehot 2+5.

Ekman-Larssonin sopimus on tehty juuri ja ainoastaan AHL-seuran kanssa, joten hänellä ei ole ainakaan vielä tällä hetkellä siteitä Coyotesin organisaatioon. Tämä tarkoittaa sitä, että häntä ei voida nostaa NHL:ään kesken kauden, ellei mies tee erillistä sopimusta Coyotesin kanssa.

Kevinin ei tarvitse asua kaukana veljestään, sillä Tucsonin ja Coyotesin nykyisen kotipaikan, Glendalen, välillä on ainoastaan muutaman tunnin ajomatka. Molemmat kaupungit sijaitsevat Arizonan osavaltiossa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.