Nashville Predatorsin Pekka Rinne oli joukkueensa ehdoton ykköstähti Läntisen konferenssin finaalisarjan viidennessä ottelussa Anaheim Ducksia vastaan.

34-vuotias Rinne oli tuntunut ennen Ducks-sarjaa koko kevään aikaan ohittamattomalta muurilta. Kalifornialaisnippu oli kuitenkin saanut suomalaisvahdin näyttämään ensimmäisissä neljässä pelissä – ainakin ajoittain – tavalliselta kuolevaiselta.

Selän taakse oli painunut muutamia helppoja maaleja, jotka Rinne oli ottelu toisensa jälkeen poiminut aiemmin pudotuspelien aikana. Se saikin kokeneen Predators-vahdin katsomaan syvälle peiliin.

Viidennessä ottelussa, Predatorsin saatua todella murheellisia uutisia ykkössentteri Ryan Johansenin ja kapteeni Mike Fisherin loukkaantumisten muodossa, Rinne kuitenkin osoitti, että hän kykenee kantamaan joukkueensa vaikka yksin Stanley Cup -finaaleihin.

Suomalainen torjui ottelussa yhtä vaille kaikki 33 laukausta ja oli jälleen maalillaan se muuri, jota somessakin on ehdoteltu ratkaisuksi Yhdysvaltain presidenttinä toimivalle Donald Trumpille.

– Parin viime pelin jälkeen en ollut tyytyväinen ja niissä oli tilanteita, jotka halusin ottaa uusiksi, ottelun parhaaksi pelaajaksi 3-1-voitossa valittu Rinne totesi NBC Sportsille.

– Jokaiseen otteluun lähtiessä sitä haluaa olla se erottava tekijä ja tiesin, että voittaaksemme, minun täytyi olla hyvä tässä ottelussa. Sinä et halua katua mitään, kun katsot ottelun jälkeen peiliin, joten nyt olen todella onnellinen.

Seuraavaksi tennesseeläisnipulle tarjoutuukin mahdollisuus katkaista lännen finaalisarja kotihallissaan, jossa se on hävinnyt viimeiseen 11 pudotuspeliotteluun tasan tarkkaan yhden pelin. Se oli juuri viime peli ja Rinne ainakin tuntuu tietävän, mitä tulevan kotiottelun voittoon vaaditaan.

– Hyvä startti. Viime kotiottelussa me emme saaneet hyvää alkua ja me annoimme Anaheimille mahdollisuuden kontrolloida peliä. Me emme voi tehdä sitä kotihallissamme ja me tulemme (seuraavassa ottelussa) käyttämään sen energian (kotiyleisön) hyväksemme.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.