Kanadalainen kiekkovaikuttaja Don Cherry on kiekkomies henkeen ja vereen, joka kannattaa erityisesti ”vanhanliiton” jääkiekkoa. Joskus myös tällä mielipiteet jakavalla vanhalla herralla asiat menevät yli ymmärryksen, kuten esimerkiksi viime yön ottelussa Nashville Predatorsin ja Anaheim Ducksin välillä.

Nimittäin kyseisessä ottelussa, kun Predators iski ottelun kolmannen maalinsa, lensi jäälle kuollut sorsa, toisin sanoen ankka, toisin sanoen Duck.

– Se oli ihka-aito sinisorsa. Luulen, että kaikki pitävät tuollaista hauskana temppuna, Cherry sanaili Hockey Night in Canadassa.

– Tiedän, että Nashvillessä on mesästäjiä ja se on ihan okei. Ja heillä jos joillain on tällaiseen mahdollisuus. Tässä vaiheessa saatat sanoa, että ”Hei Cherry sinulla oli silloin kädessäsi mustekala”. Totta, mutta ostimme tuon mustekalan kalamyyjältä ja se oli jo valmiiksi kuollut.

Tällä hän viittasi ohjeman aiempaan lähetykseen, kun hän piteli kädessään mustekalaa, joita heitetään Detroitissa jäälle erityisesti pudotuspelien aikoihin.

Cherry ei kuitenkaan lainkaan pidä ajatuksesta, että sorsia tapetaan vartavasten jääkiekkoa ja viihdettä varten.

– Jos joku menee ja tappaa kauniin sinisorsan pelkästään ihmisten viihdyttämisen vuoksi, en usko, että se on hyvä asia.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.