Toronto Maple Leafsin tiedetään hakevan oikealta ampuvaa Top 4 -puolustajaa ja tästä syystä sekä seuran päävalmentaja Mike Babcock että GM Lou Lamoriello olivat katsomossa Nashville Predatorsin ja Anaheim Ducksin neljännessä kohtaamisessa.

Maple Leafs -kaksikon uskotaan olleen tarkkailemassa erityisesti suomalaispuolustaja Sami Vatasta, joka onkin viime peleissä antanut vakuuttavia näyttöjä.

Toki hänelle on tullut muutama kiekonmenetys liikaa, mutta samaan aikaan Vatanen marssii parhaillaan kolmen ottelun pisteputkessa ja esimerkiksi viime ottelussa hän esitti kahden miehen alivoimalla myös erinomaista alivoimaosaamistaan.

Vaikka Vatanen ei olekaan tällä kaudella tehnyt pisteitä samaan tahtiin kuin esimerkiksi viime kaudella, on hän parantanut puolustuspään otteitaan.

Kaiken edellä mainitun lisäksi hän tarjoaisi erinomaisen vaihtoehdon Maple Leafsin ylivoimaan, joka tosin oli runkosarjassa jo NHL:n toiseksi parasta. Sen sijaan pudotuspeleissä prosentti oli heikohko 16,7.

Sekä Ducks että Predators ikävässä tilanteessa

Anaheim Ducksin tilanne on se, että se joutuu väistämättä menettämään jonkin puolustajistaan Vegasin laajennusdraftin vuoksi. Tästä syystä pelaajan kauppaaminen, sen sijaan, että kovan nimen menettää ilmaiseksi, olisi tässä kohtaa järkevää.

Muita Ducksin oikealta ampuvia puolustajia, jotka ovat potentiaalisesti Maple Leafsia kiinnostavia kavereita, ovat Josh Manson ja Brandon Montour.

Myös Ducksin vastustajana Läntisen konferenssin finaalisarjassa toimiva Nashville Predators on samanlaisessa tilanteessa. Seurassa joudutaankin tekemään raju päätös, kun joko Ryan Ellis tai Mattias Ekholm jää suojaamatta.

Toki yksi vaihtoehto on se, että tennesseeläisten GM David Poile saa sovittua Vegas Golden Knightsissa samaa työtehtävää hoitavan George McPheen kanssa jonkinasteisen sopimuksen siitä, että kumpaakaan nimeä ei napata nevadalaisseuraan.

Edellä mainitusta kaksikosta Ekholm on vasemmalta pelaava puolustaja, mutta sen sijaan Ellisin kätisyys on päinvastainen, joten myös hän satavarmasti kiinnostaa Maple Leafsia ja monia muita seuroja.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.