Edmonton Oilersin Iiro Pakariselle viime kausi oli todella vaikea, joten jatkosopimus tuntuu sitä kautta satavarmasti vielä normaalia maukkaammalta.

Pakarinen oli lähestulkoon koko NHL-kauden 2016-17 sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hän kykeni pelaamaan runkosarjan aikana ainoastaan 14 ottelua, joissa hän teki mukavat tehot 2+2 ja sen lisäksi hänelle kirjattiin yksi pudotuspeliottelu.

25-vuotias suomalaishyökkääjä nähtiin myös AHL:n puolella viidessä ottelussa, pelituntumaa hakeakseen, ja niissä hän merkkautti yhden syöttöpisteen.

Pakarisen tuore jatkosopimus on pituudeltaan yksivuotinen ja hänen vuosipalkkansa ensi kaudella on 725 000 dollaria. Kaikkein tärkeintä tuoreessa jatkopahvissa on se, että kyseessä on yksisuuntainen sopimus, minkä myötä AHL-komennukset ovat paljon epätodennäköisempiä.

Alun perin Pakarinen on Florida Panthersin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2011, mutta hän ei ole koskaan pelannut floridalaisseurassa. Pohjois-Amerikkaan hän siirtyi kaudeksi 2014-15 ja tuolloin hänelle kirjattiin myös 17 NHL-ottelua.

Kokonaisuudessaan Pakarinen on pelannut NHL:ssä 94 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 8+12. Oilers tulee kokemaan kesän aikana jonkinasteisia muutoksia hyökkäyspäässään ja suonenjokelaishyökkääjälle onkin varmasti varattu paikka albertalaisseuran alemmista kentällisistä.

Samalla Pakarisen sopimus tarkoittaa sitä, että Oilers pystyy suojaamaan Vegasin laajennusdraftissa erinomaiset pudotuspelit pelanneen Mark Letestun. Sen sijaan suomalaispelaaja itse tuskin tulee olemaan Golden Knightsin valinta, mitä tulee Oilers-pelaajiin.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.