Kun 1. heinäkuuta käännetään kalentereista esiin, alkaa Edomontonissa todellinen työsarka. Nimittäin keskushyökkääjä Connor McDavid on tämän jälkeen oikeutettu tekemään seuran kanssa jatkosopimuksen, sillä hänen nykyinen pahvinsa umpeutuu tulevan sesongin päätteeksi.

McDavid on NHL:n uusi todellinen supertähti, eikä hänen tasonsa tippumisesta ole olemassa minkäänlaisia viitteitä. Hän on Edmonton Oilersin tulevaisuus ja hänen ympärilleen seuraa rakennetaan seuraava reilu vuosikymmen.

Niin sitä siis luulisi, että McDavidille lyödään käteen jättimäinen maksimipitkä sopimus, eli kahdeksan vuotinen kontrahti, mutta asiat eivät välttämättä ole lainkaan näin. Nimittäin kiekkotoimittaja Elliotte Friedman uskoo, että McDavid tulee seuraamaan muiden tähtipelaajien jalanjälkiä.

– Yksi teorioista on, että McDavid kopioisi joitakin toisia tähtipelaajia, jotka ovat ottaneet viisivuotiset sopimukset. Se mahdollistaisi hänet saamaan toisen suuren sopimuksen, kun hän on 25-vuotias, Friedman analysoi Hockey Night in Canadassa.

Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Jonathan Toews, Patrick Kane ja Steven Stamkos ottivat kaikki viisivuotiset sopimukset, ennen kuin he saivat kolmannet ja suurimmat sopimuksensa. Crosbylla on 12-vuotinen, joten sitä et tietenkään voi enää tehdä. Mutta olen miettinyt tätä vaihtoehtoa; siis McDavid ottaa ensiksi viisivuotisen pahvin ja sen jälkeen pitkän ja suuren sopimuksen, kun hän on parhaassa iässään.

Myös toinen superstara ilman pahvia

Oilersin tulevaisuuden yksi suurimpia kulmakiviä, luonnollisesti McDavidin jälkeen, on saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl.

Aivan kuten McDavidilla, on myös saksalaisen sopimus katkolla tulevan kauden jälkeen, mikä tulee takuuvarmasti tiputtamaan kanadalaistähden palkkalappua.

Nimittäin todellisuudessa Oilers olisi varmasti valmis maksamaan maltaita McDavidin jatkosopimuksesta, mutta samalla se tarkoittaisi sitä, että myös Draisaitlin jatkon olisi oltava noin samaa luokkaa.

– Mikä tahansa tilanne onkin, älkää odottako kamalaa eroa näiden kahden sopimuksen välillä. On paljon puhetta, että McDavid saattaisi saada 12 tai 13 miljoona dollaria, jopa täydellisen maksimin. Niin ei tule kuitenkaan tapahtumaan, sillä Draisaitl ei tule tekemään sopimusta, minkä myötä hän saa 4 tai 5 miljoonaa dollaria vähemmän, kuin McDavid, Sportsnetin Nick Kypreos kertoi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.