Anaheim Ducksin ykkösvahti John Gibson, joka on ollut erinomainen erityisesti Läntisen konferenssin finaalisarjassa Nashville Predatorsia vastaan, loukkaantui viidennessä ottelussa.

Gibson kykeni pelaamaan ottelun avauserän loppuun saakka, eikä merkkejä loukkaantumisesta ollut. Toiseen erään tultaessa maalinsuulle luisteli kuitenkin Jonathan Bernier ja jälkikäteen esimerkiksi Viasat näytti tilanteen, jossa Gibsonin polvi näytti vääntyneen ikävän näköisesti.

Sportsnet

@Sportsnet
#GottaSeeIt: Jonathan Bernier has replaced John Gibson in net for the Ducks in Game 5. #StanleyCup

23-vuotias Gibson on ollut isossa roolissa Ducks-maalilla erityisesti tässä käynnissä olevassa Predators-sarjassa, sillä ennen tätä ottelua hänen torjuntaprosentti neljästä pelatusta ottelusta oli 93,50.

Tilalle luistellut Bernier on sinällään kohtalaisen kokenut maalivahti, sillä hänellä on NHL:stä tilillään 248 runkosarjaottelua. Sen sijaan pudotuspelikokemus on todella vähäinen, sillä kanadalaisvahti on pelannut tasan tarkkaan vain kolme pudotuspeliottelua.

Kaiken kukkuraksi Bernier ei ole koskaan urallaan pelannut ainoatakaan täyttä pudotuspeliottelua, joten hän joutuu todella kovaan paikkaan, hypätessään sisään suoraan konferenssifinaaleissa.

Tällä kaudella Bernier pelasi runkosarjassa 39 ottelussa, pitkälti Gibsonin loukkaantumisten vuoksi, ja hänen torjuntatilastot olivat 91,50/2.50.