Vegas Golden Knights ilmoitti hiljattain, että sen ensimmäisenä AHL-seurana toimii Chicago Wolves. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Wolves toimii ensi kaudella myös St. Louis Bluesin farmiseurana.

Golden Knightsilla on kuitenkin seuraan niin sanottu viimeinen sana eli se pitkälti päättää, ketä pelaajia se peluuttaa ja nostaa kokoonpanoon. Blues voi lähettää pelaajiaan normaalisti AHL:ään, mutta mitään takeita peliajan suhteen ei ole.

Bluesin onkin mahdollista lainata pelaajia toisiin AHL-seuroihin, mikäli tilanne näyttää siltä, että pelaaja ei tulisi saamaan peliaikaa Wolvesissa.

Bluesin GM Doug Armstrong myönsi aiemmin viikolla paikalliselle St. Loius Post-Dispatch -lehdelle, ja myönsi, että nykyinen tilanne ei ole kovinkaan hyvä Bluesille pitkällä tähtäimellä.

Wolvesin presidentti Dave Andrews sen sijaan totesi, että Golden Knights saa todennäköisesti päätöksen täysin omasta AHL-seurasta viimeistään syksyllä, jolloin se voisi aloittaa mahdollisesti kaudella 2018-2019.

– Oletan, että kesään mennessä, tai viimeistään syksyyn mennessä, meillä on tiedossa 31 organisaatiota liigassamme (AHL), joka antaisi kaikille oman kodin, hän totesi The Hockey Newsin mukaan.

– Siellä on paljon ihmisiä mukana työstämässä tätä, ja St. Louis on osa tätä prosessia.

Onko ainoa hyötyjä Golden Knights?

Golden Knightsin ja Wolvesin välisessä sopimuksessa ei ollut mukana Bluesin edustajia. Kysymykseksi onkin noussut se, onko yhteistyöstä hyötyä vain Golden Knightsille.

Wolvesin presidentti Andrews kuitenkin totesi, että kaikki osapuolet olisivat tilanteeseen tyytyväisiä.

– Uskon, että kaikki ovat tyytyväisiä sopimuksesta Vegasin kanssa, mukaan lukien Wolves, GM George McPhee ja Doug. Tiedän, että Dougilla on hieman muita vaihtoehtoja, mihin hän sijoittaa pelaajia, mutta kaikki on laitettu yhteen sillä mielellä, että meillä olisi 31 joukkuetta kaudeksi 2018-2019.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.