Palkkakaton mukaantulo NHL:ään on tehnyt vuosi vuodelta pelaajamarkkinat hiljaisemmiksi ja sitä kautta fanit ovat jääneet vaille kunnon ilotulitusta.

Nykyisin jokaisen seuran täytyy pohtia todella tarkkaan, että minkälaisia liikkeitä se tekee pelaajamarkkinoilla. Eikä se riitä, että GM:ien täytyy pohtia vain nykyhetkeä, vaan samalla heidän tulee olla jonkinasteisia ennustajia tulevaisuuden suhteen.

Tulevaa kesäkuuta pystyy tuskin kukaan ennustamaan. NHL:n laajennusdraft, Vegas Golden Knightsin liittyessä NHL-kartalle, nimittäin tulee mitä todennäköisimmin räjäyttämään pelaajamarkkinat täysin.

– Kesäkuun alku tulee olemaan jännittävää aikaa pelaajasiirtojen osalta, Dallas Starsin GM:nä toimiva Jim Nill hehkutti NHL Networkin radiokanavalle.

Markkinat tulevat villiintymään ennen kaikkea siksi, että seurat voivat suojata Golden Knightsilta vain tietyn määrän pelaajia – seitsemän hyökkääjä, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin tai vaihtoehtoisesti kahdeksan kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin – minkä myötä useita huippupelaajia jää väistämättä suojaamatta.

Seurat eivät kuitenkaan halua menettää hyviä pelaajiaan ilmaiseksi, joten GM:t soittelevat todella aktiivisesti toisilleen ja yrittävät kaupata pelaajia, joita he eivät todellisuudessa haluaisi kaupata.

Tässä kohtaa onkin aivan turha lähteä ennakoimaan, että ketkä pelaajat saattavat olla liikkeellä, koska kukaan ei tiedä sitä. Tai oikeastaan GM:t tietävät omien seurojensa osalta sen, että ketkä ovat sellaisia pelaajia, joista he ovat valmiita luopumaan, mutta siihen se sitten jääkin.

Joka tapauksessa tässä kohtaa voidaan todeta, että kesäkuu tulee olemaan NHL-faneille huippujännittävää aikaa. Nimittäin tällaista pelaajaliikennettä tuskin tullaan näkemään vuosikausiin – siis ennen seuraavaa laajennusta – ja edessä saattaa hyvinkin olla kaikkien aikojen pelaajamarkkinat, kun palkkakaton kanssa taistelevat GM:t pääsevät ensimmäistä kertaa ”riehumaan” oikein kunnolla.

Samalla tulevalla kesällä saattaa olla jättimäinen vaikutus myös joukkueiden keskinäisiin voimasuhteisiin.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.