Leijonien kohtalona tänä keväänä on pelata pronssisista MM-mitaleista, kun rakas verivihollinen Tre Kronor oli parempi välierässä.

MM-turnaus on ollut Leijonien osalta katkeran kalkin juomista, julmaa kritiikkiä ja vaikeuksia täynnä. Tästä kaikesta huolimatta joukkue taisteli kuin ihmeen kaupalla tiensä välieriin, vaikka matkan varrelle mahtui esimerkiksi 5-1-shokkitappio Ranskalle.

Välierässä eteen luisteli kuitenkin sellainen seinä – jopa muuri – jolla Donald Trumpkin saisi vaalilupauksensa lunastettua. Ruotsi oli yksinkertaisesti parempi. Paljon parempi.

Ja niin sen kuuluikin olla.

Tre Kronor nimittäin kasasi tähän turnaukseen yhden kaikkien aikojen MM-joukkueistaan ja sen NHL-tähdet ovat vasta päässeet tämän joukkueen osalta siihen minimisuoritukseen, eli Suomi-voitolla irronneeseen finaalipaikkaan.

Tämä oli se tasoero ja sitä on aivan turha kaunistella. Siihen on myös täysin turha hakea syypäitä, koska toinen vain oli juuri näin paljon parempi.

Leijonille tämä taas oli se maksimisuoritus. Tällä pelaajistolla tämän enempää ei ollut saavutettavissa. Finaalissa ovat nyt oikeat joukkueet ja sillä sipuli.

Suomen kohtalona on nyt taistella pronssimitaleista Venäjää vastaan ja niidenkin voittaminen olisi oikeasti jättimäinen saavutus tältä Leijonien joukkueelta, kun hoksataan unohtaa ne kohtuuttomat odotukset, jotka tällaisen pelaajarosterin niskaan on ladattu.