Pittsburgh Penguins pelaa parhaillaan Itäisen konferenssin finaalisarjaa Ottawa Senatorsia vastaan, mutta huhujen mukaan taustalla tapahtuu todella isoja asioita ensi kautta koskien.

Marc-Andre Fleury on ollut yksi tämän pudotuspelikevään tarinoista. Hän varasti itselleen ykkösvahdin tontin kirjaimellisesti juuri ennen tämän kevään ensimmäistä pudotuspeliottelua, kun ykkösenä koko kauden toiminut Matt Murray loukkaantui lämmittelyissä.

Niinpä Fleury hyppäsi tolppien väliin ja sen jälkeen hän on johdattanut Penguins eteenpäin ensimmäisen kierroksen ottelusarjasta Columbus Blue Jacketsia vastaan ja niin ikään toisen kierroksen Washington Capitals -sarjasta.

Fleury ei ole myöskään Murrayn tervehdyttyä luopunut ykkösen tontistaan, joskin viime ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan hänet vaihdettiin kesken kaiken maaliltaan ja sen jälkeen Pohjois-Amerikassa on käyty laajaa pohdintaa siitä, pitäisikö Fleuryn vai Murrayn aloittaa seuraava ottelu.

Viva Las Vegas!

Samaan aikaan Pittsburghissa on jouduttu jo kovaa vauhtia valmistautumaan hieman reippaan kuukauden päässä häämöttävään Vegasin laajennusdraftiin. Kukin seura voi suojata vain yhden maalivahdin Vegas Golden Knightsilta ja Penguinsin kohdalla se on eittämättä Fleurya kymmenen vuotta nuorempi Murray.

Niinpä pennsylvanialaisseuran GM:nä toimivan Jim Rutherfordin on ensinnäkin täytynyt saada Fleury luopumaan siirron estävästä pykälästään ja sen jälkeen löytää kauppakumppani, ettei Golden Knights pysty nappaamaan kanadalaisvahtia ilmaiseksi. Kyseinen pykälä nimittäin pakottaa seuran suojaamaan pelaajan automaattisesti.

Pohjois-Amerikasta onkin kantautunut aivan viime päivinä kuin liukuhihnalta Fleuryyn liittyviä huhuja.

Itse asiassa Fox Sportsin toimittaja Andy Strickland kertookin näistä puheista, joiden mukaan Penguinsilla on jo vaihtokauppa odottamassa niin sanotusti pöytälaatikossa pudotuspelien päätöstä. Ja tuo sopimus on eri tietolähteiden mukaan nimenomaan Golden Knightsin kanssa.

Fleuryyn liittyvistä Vegas-huhuista ovat niin ikään raportoineet Sportsnet sekä paikallismedia Pittsburgh Post-Gazette, mutta sen kummemmin kaupan yksityiskohdista ei ole puhuttu.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.