Dallas Stars oli yksi NHL Draftin arvontatilaisuuden suurimmista voittajista, kun se nousi kahdeksannelta sijalta kolmanneksi.

Teksasilaisseuran on uskottu käyttävän varausvuoronsa puolustajaan, sillä kahden kärkinimen, Nolan Patrickin ja Nico Hischierin, jälkeen selkeää kolmosnimeä ei ole olemassa. Puolustusosasto olikin menneessä runkosarjassa joukkueen suurin ongelma.

Tämän on uskottu monien asiantuntijoiden mukaan tarkoittavan sitä, että Stars saisi riveihinsä, Esa Lindellin ja Julius Hongan rinnalle, kolmannen suomalaispuolustajan. Tuon puolustajan nimi on Miro Heiskanen, joka nosti huimasti osakkeitaan alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, jotka päättyivät Suomen osalta hopeamitaleihin.

Tilanne saattaa olla kuitenkin muuttumassa jättimäisesti, sillä Starsin GM:nä toimiva Jim Nill yllätti, kun hän ilmoitti olevansa valmis kauppaamaan seuran hallussa olevan kolmosvuoron.

– Olen puhunut muille seuroille kyseisen varausvuoron kauppaamisesta, saadakseni jo nimeä keränneen pelaajan vaihdossa, Nill kommentoi vuoron mahdollista kauppaamista Sportsnetille.

– Tämä antaa meille paljon vaihtoehtoja ja uskon keskustelujen vain kiihtyvän mitä lähemmäksi menemme (varaustilaisuutta).

Mikäli Stars pitäisi kolmannen vuoronsa, jonka saamiseen sillä oli NHL Draft Lotteryssa vain 6,4 prosentin todennäköisyys, olisi se seuran korkein varausnumero sitten vuoden 1988 ja Mike Modanon. Varsinaisesti kyse ei ollut kuitenkaan Dallas Starsin varausvuorosta, sillä joukkue tunnettiin tuolloin vielä nimellä Minnesota North Stars.

Muutettuaan Dallasiin vuonna 1993, Starsilla on ollut vain neljä Top 10 -varausvuoroa ja ainoastaan yksi Top 5 -varausvuoro.

Jos Stars päättää kaupata vuoronsa, se saattaa pudottaa Heiskasta varausjärjestyksessä alaspäin, joskin neljäntenä on varaamassa Colorado Avalanche, jonka tiedetään niin ikään tarvitsevan kipeästi uusia puolustajia.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.