Edmonton Oilersin sensaatiomaisesti valloittanut Connor McDavid on saavuttanut toistaiseksi äärimmäisen lyhyen NHL-uransa aikana melkoisen määrän henkilökohtaisia asioita.

Vaikka McDavid päättikin juuri vasta ensimmäisen täyden NHL-kautensa, on hän jo Oilersin kapteeni. Hän on myöskin pistepörssin voittaja, 100 tehopisteen ylittäjä yhden runkosarjan aikana ja kanadalaissentteriin henkilöityy vahvasti yli 10 vuotta kestäneen pudotuspelikirouksen päättyminen.

McDavid on siis ollut juuri niin hyvä, kuin hänen kuviteltiinkin olevan ja sekä hänen itsensä että koko albertalaisseuran tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.

Kohta hän on myös monimiljonääri. Oilersin GM:nä toimiva Peter Chiarelli nimittäin pitää ykkösprioriteettinaan jatkosopimuksen sorvaamista McDavidille; hän haluaa ensinnäkin kiinnittää kanadalaisnuorukainen nopeasti seuraan ja pitkäksi aikaa, minkä lisäksi sopimuksen yksityiskohdat auttavat häntä näkemään laajemmin seuransa tilannetta palkkakattonsa osalta.

– Meillä on joitain todella tärkeitä sopimuksia, joita meidän täytyy tehdä ja tietyssä järjestyksessä. Me emme pysty tekemään Connorin kanssa sopimusta ennen heinäkuun 1. päivää, mutta Connor on järjestyksessä ensimmäisenä ja sitten Leon (Draisaitl), Chiarelli käy läpi tärkeysjärjestystä Edmonton Sunille.

– Palkkakaton osalta meidän tilanne on ok ensi kauden osalta. Kyse on enemmänkin siitä seuraavasta vuodesta, josta meidän pitää olla tietoisia, kun Mr. McDavidin uusi sopimus astuu voimaan.

Edessä on siis melkoisen tärkeät jatkosopimusneuvottelut, sillä McDavid on Oilersin selkeä ykköstähti ja Draisaitl, joka itse asiassa oli heittämällä Oilersin paras pelaaja tämän kevään pudotuspeleissä, on vähintäänkin yhtä selkeä kakkonen.

Useiden lähteiden mukaan McDavidin sopimus tulisi pyörimään vuositasolla vähintään 10 miljoonassa dollarissa, mikä nostaisi hänet NHL:n kovapalkkaisimpien pelaajien joukkoon. Tuossa kohtaa kyseeseen tulisi mitä todennäköisimmin maksimipituinen sopimus, mikä on nykyisin kahdeksan vuotta.

Draisaitlin sopimuksen uskotaan liikkuvan puolestaan kahdeksan vuoden ja 7,5 miljoonan dollarin vuosittaisessa maastossa. Saksalaistähdellä on sama agentti, Mike Liut, kuin St. Louis Bluesin Vladimir Tarasenkolla, joten hänen uskotaan käyttävän venäläispelaajan sopimusta lähtökohtana Draisaitlin jatkosopimusneuvotteluissa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.