Kuka muistaa vielä NHL: runkosarjan vuosimallia 2016-17? Ajan, jolloin joukkueen toiveet tulevasta olivat valoisat ja odotukset korkealla. Etenkin St. Paulin kaupungissa, Minnesotan osavaltiossa.

Nimittäin paikallinen jääkiekkoseura Wild pelasi yhdessä vaiheessa kautta seurahistoriansa parasta jääkiekkoa. Se pelasi niin hyvin, että moni piti joukkuetta yhtenä suosikeista Stanley Cupia ajatellen.

Pian tämän loistavan vaiheen jälkeen kuitenkin sukellettiin syvälle. Syöksykierteestä ei päästy eroon edes kauden tärkeimmässä vaiheessa, pudotuspeleissä. Tie nimittäin nousi pystyyn jo ensimmäisellä kierroksella, kun St. Louis Blues oli etevämpi otteluvoitoin 4-1.

Tästä ei luonnollisesti joukkueen omistaja Craig Leipold pitänyt, joka omisti ennen Wildia Nashville Predatorsin. Tennesseeläisseuran omistajana hän toimi vuodet 1997-2008, kunnes hän osti Wildin itselleen.

Siinä missä Wild on viettänyt jo pitkään kesälomaa, porhaltaa Predators Läntisen konferenssin finaaleissa. Leipold myönsikin suoraan olevansa kateellinen vanhalle seuralleen.

– Olen kateellinen näille joukkueille ja Nashville Predators on yksi niistä seuroista. Olin todella pettynyt meidän lopputulokseemme. En ole päässyt siitä millään yli. Katson näitä otteluita ja ajattelen, että ”me voisimme olla tuolla”, Wildin omistaja laukoi suorin sanoin Star Tribunen mukaan.

”Mitä meidän pitäisi tehdä”

Leipold kertoi pitävänsä Wildin nykyisestä kokoonpanosta, mutta hän myönsi samalla, että nykyiset otteet kaukalossa eivät ole tarpeeksi. Minnesotassa onkin nyt mietinnän paikka, mitä tehdä.

– En ole tyytyväinen siitä, missä olemme nyt. Pudotuspelien suhteen otimme ainostaan takapakkia, emmekä odottaneet tätä lainkaan. Me emme ajatelleet, että näin saattaisi tapahtua. Tämä on ajanut meidät pisteeseen, että meidän on mietittävä mitä meidän pitäisi tehdä.

– Mutta pidän yhä edelleen joukkueestamme ja siitä, miten se on rakennettu. Tottakai meillä on ongelmamme, jotka meidän on kohdattava. Mutta en ole pettynyt meidän kokoonpanoomme, vaan siihen miten kausi päättyi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.