Minnesota Wildilla on edessään mielenkiintoinen kesä, sillä seuraa halutaan vahvistaa, edessä on lukuisia äärimmäisen tärkeitä jatkosopimusneuvotteluita ja oman ison mausteensa keitokseen tuo Las Vegasin laajennusdraft.

Yksi näistä tärkeistä jatkosopimusneuvotteluista tullaan käymään Wildin viime kauden ykköspistemiehen, Mikael Granlundin kanssa. Suomalaisen sopimus on katkolla ja edessä on sekä pitkän että rahakkaan jatkosopimuksen solmiminen.

Suomalaislaituri ei ole kuitenkaan ainoa tärkeä sopimuksettomassa tilanteessa oleva pelaaja, vaan myös sveitsiläispeluri Nino Niederreiter tarvitsee uuden sopimuksen.

– Me tulemme työskentelemään molempien pelaajien ja heidän agenttiensa kanssa pystyäksemme pitämään heidät. Me teemme oman osamme ja toivottavasti he ovat valmiita löytämään ratkaisun, Wildin GM Chuck Fletcher toteaa StarTribunen haastattelussa.

– Voin kertoa teille, että yritämme saada asiat toimimaan, mutta en voi taata sen toimivan.

”Se on tällä hetkellä se todellisuus”

Kaikki on siis mahdollista – jopa Granlundista luopuminen, sillä Pohjois-Amerikassa on pohdittu useamman mediatahon toimesta, onko 25-vuotiaasta suomalaisesta tulevaisuudessa runkosarjan lisäksi myös pudotuspelitähdeksi.

Kaikkein kuumimpina siirtospekulaatiot ovat käyneet kuitenkin Niederreiterin ja puolustaja Matt Dumban kohdalla.

– Kyselyjä tulee useista meidän pelaajistamme, ei siis pelkästään Niederreiterista tai Dumbasta. Jos siis joukkueet soittavat pelaajiemme perään, minä kuuntelen, mutta kuuntelemisen ja kauppaamisen välillä on suuri ero.

Oman haasteensa tuo Vegasin laajennusdraft, jossa Wildin uskotaan suojaavan seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin. Sitä ennen saattaa kuitenkin tapahtua vielä jotain isoa.

– Meillä on tilaisuus pohtia asioita, joita emme ehkä normaalisti ole pohtineet parin viime kesän aikana. Seuraavien kahden viikon aikana palaset tulevat asettumaan paikoilleen.

– Jotkut keskustelut tulevat menemään hyvin, jotkut eivät. Se on yksinkertaisesti tällä hetkellä se todellisuus.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.