Ottawa Senators oli viime yönä ilkeä isäntä, kun se murjoi Pittsburgh Penguinsin maanrakoon 5-1-voittonsa ansiosta.

Senators oli etenkin ottelun ensimmäisessä erässä elementissään, sillä se iski uskomattomat neljä maalia Marc-Andre Fleuryn selän taakse vain 13 peliminuutin aikana. Kanadalaisvahtia kohti lauottiin yhdeksän laukausta.

Fleuryn peliajaksi jäi 12:52 minuuttia ja miehen torjuntaprosentti oli 55,6. Normaalisti yhden illan hairahdus ei ole ongelma, mutta nyt kyse on Marc-Andre Fleurysta. Siis maalivahdista, joka ei ole ennen tätä kevättä ollut maailman luotettavin maalivahti pudotuspeleissä – ei siis lähelläkään tätä.

Kaiken lisäksi tämän vuoden pudotuspeleissä Pensin kakkosvahtina toimiva Matt Murray oli viime keväänä juurikin se veräjänvartija, joka torjui joukkueelle Stanley Cupin mestaruuden.

Hän oli myös viime yönä se maalivahti, joka joutui hurjan alun jälkeen Penguinsin maalinsuulle. Nuorukainen torjui kuitenkin ottelussa 19 kertaa, päästäen selkänsä taakse vain yhden maalin.

Nyt päävalmentaja Mike Sullivanilla onkin edessään iso päätös: kummalla lähteä tulevaan kamppailuun.

”Miksi siis uhkapelata menestyksen kustannuksella?”

Omalla tavallaan Penguins on paljon velkaa Fleurylle, joka on ollut koko kevään ajan loistavalla tasolla. Hänen kauden loppunsa on ollut todellinen tuhkimotarina, jonka kruunasi eritoten uskomaton ottelusarja Washington Capitalsia vastaan.

Toisaalta, jos päävalmentaja Sullivan kokee juuri näin, saattaa tämä kyseinen solidaarisuus käydä Penguinsille kalliiksi. Nimittäin jos tilanne on nyt se, että Fleury kiltisti sanoen suli tämän kevään osalta, olisi 3-1-tappioasema konferenssifinaaleissa jo todella suuri monttu eittämättä kovalle Penguins-ryhmälle.

Toki kolikolla on kääntöpuolensa; Fleury saattaa aivan yhtä hyvin palata normaalille tämän kevään tasolleen, mutta miksi ottaa riski tässä vaiheessa?

Murray oli loistava viime keväänä, loistava tämän kauden runksarjassa ja myös viime yönä, kun hän joutui eittämättä todella kovaan paikkaan. Hän on siis todistanut olevansa luotettava maalivahti paikassa, kuin paikassa. Miksi siis uhkapelata menestyksen kustannuksella? Miksi juuri nyt?

Mitä mieltä itse olet? Vaikuta itse ja tuo äänesi esiin: kummalla maalivahdilla Penguinsin kuuluisi lähteä tulevaan otteluun?

[poll id=”2″]

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.