Detroit Red Wings aloitti hiljaisen nousunsa kohti kärkeä siitä hetkestä lähtien, kun se varasi Steve Yzermanin seuran riveihin vuonna 1983.

Mies oli käytännössä jo varauksestaan lähtien Detroitissa todellinen supertähti, mutta hänenkin kohdallaan epäröitiin pitkään, että oliko kapteenista koskaan johdattamaan joukkojaan mestaruuteen saakka.

Sitten saapui 16. toukokuuta 1996. Tuolloin Red Wings sai vastaansa St. Louis Bluesin, ja panoksena oli paikka Läntisen konferenssin finaaleihin. Kyseessä oli joukkueiden välinen ratkaiseva Game 7.

Ottelussa mentiin maaleitta lopulta neljä erää, mutta toisen jatkoerän ensimmäisen peliminuutin jälkeen tapahtui kuitenkin legendaarisia asioita. Ajassa 81:15 nimittäin koettiin hetki, kun Yzermanista tuli Detroitissa legenda ja todellinen seuraikoni.

Hän nimittäin nappasi kiekon keskialueella Wayne Gretzkyltä ja rynnisti pelivälineen kanssa kohti Bluesin kenttäpäätyä. Heti siniviivan yli päästyään kanadalaishyökkääjä lähetti Bluesin maalia kohti hirmuisen lämärin, joka meni lopulta maalivahti Jon Caseyn selän taakse.

Detroit Red Wings

@DetroitRedWings
21 years ago.

Konferenssifinaaleissa Red Wings sai vastaansa Colorado Avalanchen, joka lähetti punasiivet kesälomille otteluvoitoin 4-2. Red Wings onnistui kuitenkin voittamaan Stanley Cupin mestaruuden seuraavalla kaudella.

Kevät 1996 tarkoitti kuitenkin sitä, että Yzerman nousi Red Wingsin historiassa yhdeksi kaikkien aikojen arvostetuimmista pelaajista.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.