Leijonien väreissä on jääkiekon MM-kisoissa nähty vain muutamia todellisia onnistujia ja puolustaja Julius Honka on ollut yksi heistä.

Ennen kaikkea Hongan itseluottamus on ollut huikealla tasolla. Kun hänellä ei ole ollut syöttöpaikkaa – tällaisia tilanteita nähty aivan liian usein – on hän päättänyt lähteä haastamaan vastustajiaan ja tehnyt sen oivalla menestyksellä.

Tästä saatiin oiva esimerkki alkulohkon päätösottelussa Kanadaa vastaan, kun hän pyöri yksin kiekon kanssa vaahteranlehtipaitojen puolustusalueella lähes puoli minuuttia ja petasi lopulta Atte Ohtamaalle maalintekopaikan ja samalla 2-4-kavennusmaalin.

Päättyneellä NHL-kaudella Honka väläytteli osaamistaan myös Dallas Starsin paidassa, mutta pääosin kausi sujui vielä AHL:n puolella. Nyt tähtäimessä on selkeästi antaa vahvoja näyttöjä Teksasin suuntaan MM-kisojen muodossa ja sitä kautta pedata vahvat asetelmat ensi NHL-kautta ajatellen.

– Kyllähän tämä (MM-turnaus) on tuonut paljon lisää itseluottamusta. Sitä haluaa näyttää, mihin sitä pystyy, mutta ne kuitenkaan halua miettiä sitä liikaa. Pyrin vain pelaamaan omaa peliäni ja nauttimaan siitä, Honka pohtii Dallas Starsin verkkosivuilla.

Hongalle MM-turnaus aikuisten tasolla on ensimmäinen. Meno onkin ollut aikalailla erilaista kuin esimerkiksi Nuorten MM-kisoissa.

– Ovathan nämä miesten pelit hieman erilaisia. Jokainen ottelu on haastava ja taso on hieman korkeampi, mutta olen nauttinut siitä. Tasoero hyvien ja huonojen maiden välillä on erilainen.

21-vuotiaan suomalaispuolustajan pelaamisesta onkin läpi MM-turnauksen huokunut uskallus yrittää ja itseluottamus on ollut korkealla. Samalla tekeminen kaukalossa on ollut varsin rennon näköistä, mikä kuvastaa myös hänen luonnetta. Nuorukainen ei esimerkiksi mieti liikaa sitä, miten paljon MM-turnaus voi vaikuttaa hänen tilanteeseensa Dallasissa.

– Haluan vain pelata ja nauttia jokaisesta päivästä. En halua miettiä sitä (vaikutusta tilanteeseen Dallasissa) liikaa. Haluan vain pelata hyvin.

Samalla hän kuitenkin uskoo pystyvänsä auttamaan Dallasia isosti ja jo hyvin pian.

– Kyllä, kuului Hongan vastaus, kun häneltä udeltiin, että onko hän valmis ottamaan isompaa roolia Dallasissa jo hyvinkin pian.

”Muistuttaa Klingbergistä, mutta hieman dynaamisempi”

Julius Hongan antamat näytöt MM-areenalla eivät ole jääneet ainakaan hänen seurajoukkuekavereiltaan huomaamatta. Esimerkiksi Ranskan paidassa tuhojaan tehnyt Antoine Roussel on ollut todella vaikuttunut suomalaisen otteista.

– Hän on todella hyvä pelaaja. Hän liikuttaa kiekkoa todella hyvin ja hänen jalkansa toimivat erinomaisesti. Hän muistuttaa minua hieman John Klingbergistä, joskin hän on tyyliltään hieman dynaamisempi. Mutta molemmat pystyvät luomaan peliä.

– En ole valmentaja, mutta hän on todella hyvä pelaaja, enkä olisi tippaakaan yllättynyt, mikäli hän raivaisi tiensä ensi kauden joukkueeseen.

Myös Klingberg itse näkee Hongassa samankaltaisuuksia ja ruotsalaisella riittääkin uskoa suomalaiskollegansa läpimurtoon tulevalla kaudella.

– Jokainen näkee, että hän on todella hyvä luistelija ja hyökkäysvoittoinen pelaaja. Me olemme todella samankaltaisia pelaajia tyyliltämme ja olen hyvinkin varma, että hän pelaa meidän (Dallas) kanssa ensi vuonna.

– Nähdäkseni hänen on aika nousta ylös (NHL:ään) ja pelata kanssamme. Hän on uskomattoman taitava pelaaja ja ensi vuonna hänellä on loistava mahdollisuus napata itselleen paikka rosteristamme.

Honka ymmärtää jokseenkin sen, että Klingberg vertaa häntä itseensä, mutta samaan aikaan korostaa olevansa kuitenkin aika erilainen pelaaja.

– Minä näen Klingbergin hieman erityylisenä pelaajana kuin itseni, mutta olemme kyllä molemmat hyökkäysvoittoisia kavereita. Se on suurin yhtäläisyys välillämme, mutta muuten näen meidät erilaisina pelaajina.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.