Leijonien alkulohkon päätösottelussa nähtiin täysin käsittämätön tilanne, kun Leijonien kapteenina toimivalle Lasse Kukkoselle tuomittiin 10 minuutin käytösrangaistus.

Kerrataan nyt siis tapahtumat, jos ne joltain ovat päässeet menemään ohitse.

Ajassa 13:35, siis Leijonien pelatessa Kanadaa vastaan, Sebastian Aholle tuomittiin naurettava väkivaltaisuusjäähy, täysin normaalista pelitilanteesta. Tässä kohtaa kapteeni Kukkonen lähti luonnollisesti juttelemaan päätuomarille ja sen jälkeen tapahtui jotain sellaista, mikä ei kuulu millään tavalla tähän lajiin.

Ensiksi kyseinen tuomari haistatti v***t suomalaispuolustajalle, vieläpä kolmeen kertaan, ja lopulta passitti Leijona-pelurin 10 minuutin käytösistunnolle.

– Kyllä sieltä ihan selkeää fuck you’ta tuli samantien. Sanoin tuomarille, että ethän sä voi noin mulle puhua, niin sitten lähdettiinkin istumaan kymppiä, Kukkonen selvitti ESS:n mukaan.

Nyt päästään sitten itse asiaan.

Pelaajilta odotetaan aina tuomarin kunnioittamista. Fyysinen koskemattomuus on ehdoton juttu, ja jos menet sitä rikkomaan, olet pulassa. Samaa odotetaan myös kielenkäytön suhteen. Tuomarit saattavat jonkin aikaa kuunnella pelaajan lässytystä, mutta se tie vie hyvin nopeasti jäähyboksiin.

Vaan mitä voi tehdä pelaaja, kun tuomari alkaa haistatella?

Ei mitään. Ei kirjaimellisesti yhtikäs mitään, koska silloin ollaan tilanteessa, joka vain eskaloituu entisestään.

Tällaisissa tilanteissa, joita nähdään onneksi lähinnä vain amatööriurheilussa, ainoa toimija on Kansainvälinen Jääkiekkoliitto, IIHF.

Liiton puheenjohtajana toimivan Rene Faselin ja kumppaneiden tulisi siis nyt lähestyä Kukkosta, sekä Suomen maajoukkuejohtoa, asian tiimoilta. Jos nimittäin pelaajilta vaaditaan tuomarin kunnioitusta, täytyy sen toimia myös toisinpäin ja nyt niin ei selvästikään tapahtunut.

Toisin sanoen IIHF:n tulee ottaa nyt munat käteen ja laittaa kovat keinot peliin.

Se on tässä turnauksessa päästänyt esimerkiksi törkeitä rikkeitä tehneet pelaajat pälkähästä, antamalla aivan liian kevyitä sanktioita. Se ei ole tehnyt minkäänlaista kannanottoa Valko-Venäjän tilanteeseen, siis siihen, että muuan Kostitsynin veljekset ovat tulleet kirjaimellisesti kännissä maajoukkueensa tapahtumiin turnauksen aikana.

Nyt on siis reagoitava ja isosti.

Pelkkä hyllytys ei voi riittää, vaan kyseiset sanat Kukkosen suuntaan päästelleen Mark Lemelinin, joka muuten potkittiin ulos NHL:stä viime kauden jälkeen, on joutuva maksamaan isosti.

Käytännössä ottaen se tarkoittaa anteeksipyyntöä suomalaispuolustajan suuntaan, lopputurnauksen kattavaa toimitsijakieltoa sekä sitä, ettei Lemelinia nähdä enää koskaan arvoturnauksissa.

Pallo on nyt siis IIHF:n päädyssä ja on vain ja ainoastaan heistä kiinni, minkälaisen kuvan he itsestään tästä hetkestä eteenpäin antavat.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.