Dallas Starsin GM:nä toimiva Jim Nill teki odotetunlaisen ratkaisun seuran maalivahtitilanteen osalta, kun hän hankki yhdysvaltalaisvahti Ben Bishopin.

Teksasilaisseuran tiedetään olleen kaikkein kiivaimmin Chicago Blackhawksista Carolina Hurricanesiin tässä kuussa kaupatun Scott Darlingin kintereillä. Nill ei ollut kuitenkaan valmis maksamaan Darlingin neuvotteluoikeusta kolmannen kierroksen varausvuoroa, joten Stars jäi nuolemaan hetkellisesti näppejään.

Vain hetkeä myöhemmin Stars-organisaatiossa kuitenkin tapahtui: Nill ei ottanut enää riskejä, vaan maksoi kiltisti Los Angeles Kingsille kolmannen kierroksen varausvuoron Ben Bishopin neuvotteluoikeuksista, ja lopulta osapuolet solmivat kuusivuotisen pelaajasopimuksen.

Tämä tarkoitti sitä, että Kari Lehtosen ja Antti Niemen tilanne seurassa muuttui entistä tukalammaksi; käytännössä ottaen kaksikon kohtalo sinetöityi.

– NHL:n laajennusdraftin lähestyessä pääsemme näkemään, että millaisia siirtoja pystymme tekemään muiden maalivahtiemme kanssa. Maalivahtirintamalla on tällä hetkellä paljon liikehdintää, joten katsotaan mitä tapahtuu, Nill kommentoi suomalaisten statusta Yahoo! Sportsille Bishopin sopimuksen julkistamisen jälkeen.

Paljon kritiikkiä saanut suomalaiskaksikko tuleekin hajoamaan, sillä Niemi tullaan lähes satavarmasti kauppaamaan tai ostamaan ulos sopimuksestaan, jos vaihtokumppania ei löydy. Nill myöntääkin jo saaneensa seuran omistajilta luvan sopimuksen ulosostoon.

– Jos tarve vaatii, niin kyllä, kuului kanadalaistoimitusjohtajan vastaus uteluihin sopimuksen ulosostosta.

– En ole huolissani asiasta, koska palkkakaton osalta olemme tällä hetkellä loistavassa tilanteessa.

Kakkosvahdiksi tai kauppaamalla uuteen osoitteeseen

Lehtosen kohtalona on puolestaan pudota kakkosvahdiksi tai niin ikään tulla kaupatuksi. Joidenkin raporttien mukaan Stars haluaisikin laittaa molemmat suomalaisvahtinsa vaihtoon, mikä ei sinällään yllätä, koska se avaisi melkoisen paljon lisätilaa seuran palkkakaton alle.

Itse asiassa lupa ostaa toinen maalivahdeista ulos sopimuksestaan – toisin sanoen Niemi – tekeekin tämän mahdolliseksi. Lehtonen nimittäin omaa vielä jonkin verran vaihtoarvoa ja maalivahtimarkkinat käyvät tällä hetkellä todella kuumina.

Lehtosen osalta yksi potentiaalinen osoite voisikin olla Calgary Flames. Seuralla on maalivahtilupauksia tulossa, mutta he ovat valmiita vasta 1-2 vuoden päästä, joten sille ajalle liekkipaidat tarvitsevat ykkösvahdin.

Tässä kohtaa kokenut suomalaisvahti istuisikin seuran suunnitelmiin, sillä hänellä on nykysopimustaan jäljellä vielä ensi kausi ja kaiken kukkuraksi Stars saattaisi olla valmis syömään osan hänen 5,9 miljoonan dollarin vuosipalkasta.

Flamesin GM:nä toimivan Brad Trelivingin ei uskota jatkavan päättyneen kauden kaksikolla Brian Elliott & Chad Johnson, joiden molempien sopimukset päättyivät, joten seuran maalilla pelannee joka tapauksessa ensi kaudella uusi ykkönen. Todennäköistä on kuitenkin se, että se ykkönen tulee NHL:n vapailta pelaajamarkkinoilta.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.