Arizona Coyotes on tulevaisuutta ajatellen mielenkiintoinen seura, sillä joukkueen nykyinen kokoonpano on Eliteprospectsin mukaan NHL:n neljänneksi nuorin.

Sillä onkin meneillään jälleenrakennus, joka tulee tuottamaan toivon mukaan hedelmää tulevina vuosina. Se siis luottaa tällä hetkellä nuoruuteen ja tulevaisuuden potentiaaliin.

Samaa voisi sanoa myös seuran toimiston henkilöstöstä. Nimittäin sen GM:nä on toiminut viime vuodesta lähtien 27-vuotias John Chayka, joka on eittämättä tehnyt seuran peräsimessä hyvää työtä.

Nyt hän on palkannut apurikseen samanikäisen Jake Goldbergin, joka tulee toimimaan uudessa roolissaan Chaykan oikeana kätenä.

Goldberg on nimittäin Coyotesin uusi jääkiekkopuolen toiminnanjohtaja, joten kyseessä ei suinkaan ole mikään merkityksetön suojatyöpaikka.

Coyotes ei kuitenkaan suinkaan ole ainoa NHL-organisaatio, joka luottaa merkittäviä rooleja nuorille tekijöille. Esimerkiksi Toronto Maple Leafsin apulais-GM:nä toimiva Kyle Dubas on ainoastaan 31-vuotias, ja hänet palkattiin rooliin miehen ollessa 28-vuotias.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.