Dallas Starsin kanssa hiljattain sopimuksen tehnyt ja seuran uudeksi ykkösvahdiksi nousevan Ben Bishopin edustajat kävivät keskusteluja myös Vegas Golden Knightsin kanssa.

Keskustelut jäivät kuitenkin hyvin lyhyeen, sillä Bishopin kohdalla oli yksi ylitsepääsemätön kynnys, mikä paljastaa samalla Vegasissa vallitsevan ajatusmaailman seuran tulevien maalivahtien osalta.

– Joitain keskusteluja käytiin ja mitä minä kuulin, heidän suunnitelmissaan on nuorempi (maalivahti) ja erilainen suunta, Bishop paljasti Sportsnetin haastattelussa.

– He tulevat saamaan jalkeille kilpailukykyisen joukkueen ja olisin ehdottomasti nähnyt sen yhtenä vaihtoehtona, jos sellainen olisi ollut olemassa.

Vegasilaisseuran GM:nä toimiva George McPhee haluaa siis selvästikin maalivahtiosastolleen nuorempia kavereita. Samalla se saattaa tarkoittaa hyvinkin todennäköisesti sitä, että myös 28-vuotias Antti Raanta, joka on noin kaksi ja puoli vuotta Bishopia nuorempi, on niin ikään ”liian vanha” Golden Knightsin suunnitelmiin.

Raantaa on pidetty erittäin potentiaalisena vaihtoehtona nevadalaisseuran maalille, sillä jokainen NHL-seura pystyy suojaamaan tulevassa laajennusdraftissa vain yhden maalivahdin, ja mitä todennäköisimmin se on Rangersin kohdalla Henrik Lundqvist.

Entäpä Joonas Korpisalo?

Myös toinen suomalaisvahti, Columbus Blue Jacketsia edustava ja parhaillaan Leijonien matkassa jääkiekon MM-kisoissa oleva, Joonas Korpisalo on noussut Vegasiin liittyvissä maalivahtikeskusteluissa esille.

Korpisalo, joka on Blue Jacketsissa ”jumissa” NHL:n parhaisiin maalivahteihin lukeutuvan Sergei Bobrovskyn takana, täyttäisi vaatimukset nuoresta maalivahdista. Hän on vasta 23-vuotias, minkä lisäksi hänet nähdään potentiaalisena tulevaisuuden vahtina monien asiantuntijoiden ja myös NHL-seurojen toimesta.

Korpisalon ohella muita potentiaalisia vaihtoehtoja ovat edelleen Washington Capitalsin 25-vuotias saksalaisvahti Philipp Grubauer sekä puolisen vuotta nuorempi Colorado Avalanchen Calvin Pickard, joka pelaa parhaillaan MM-jäillä Kanadan paidassa.

Itse asiassa ei olisi mikään ihme, mikäli kyseinen kolmikko muodostaisi ensi kaudella vegasilaisseuran maalivahtiosaston ja todennäköisenä voitaneen pitää sitä vaihtoehtoa, että ainakin kaksi maalivahtia näistä edellä mainituista kolmesta tullaan näkemään ensi kaudella Vegasissa.

Siinä, missä Bishopin kohdalla esteeksi nousi ikä, samat sanat pätevät kaksi vuotta vanhempaan Marc-Andre Fleuryyn, jota on niin ikään viety monissa eri yhteyksissä NHL:n tuoreimman seuran väreihin.

Tämän myötä Penguins-vahdin todennäköisimmäksi osoitteeksi ensi kauden osalta noussee Calgary Flames, jonka uskotaan laittavan jälleen maalivahtiosastonsa uusiksi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.