Mikäli jokin NHL-seura tarvitsee kiekollisen pelin johtajaa ykköspuolustajakseen, Kevin Shattenkirk on melkoisen hyvä vaihtoehto.

Jos taas hakusessa on Shea Weberin kaltainen työjuhta, joka on erinomainen sekä kiekollisessa pelissä että puolustuspäässä, Shattenkirk ei ole välttämättä se oikea vastaus ja hän tiedostaa sen myös itse.

– Tiedän, etten ole mikään Shea Weber. En ole hänen kaltainen iso puolustaja, joka saa sinut tuntemaan olosi tukalaksi ja joka vie kaverit nurkissa seinille, Shattenkirk kommentoi itseään AP:n toimittajana työskentelevälle Stephen Whynolle.

Shattenkirk ei tarkoittanut puheillaan kuitenkaan sitä, että hän olisi välttämättä huonompi kuin Weber tai että Montreal Canadiensin puolustaja olisi jääkiekkomaailman ykköspuolustaja. Kyse oli sen sijaan heidän erilaisuudestaan, sillä he ovat keskinäisessä vertailussa, kuin eri puista veistetyt puolustajat.

Washington Postin toimittaja Isabelle Khurshudyanille hän kuitenkin paljasti haluavansa suuremman roolin, mikäli hän palaisi takaisin Washington Capitalsiin. Samalla hän sanoi haluavansa olla ykköspuolustaja jossain NHL-seurassa.

Shattenkirk onkin avoimesti myöntänyt, että hän aikoo jutella ensimmäisenä Capitalsin johtoportaan kanssa, mutta samalla todennut haluavansa katsoa vapaat pelaajamarkkinat ja mitä muuta voisi olla tarjolla.

Yksi vaihtoehto, joka myös Shattenkirkia itseään kiinnostaa, on Vegas Golden Knights. Nevadalaisseuralla olisi varaa kiinnittää hänet ja tarjolla saattaisi hyvinkin olla se 28-vuotiaan yhdysvaltalaisen havittelema ykköspuolustajan tontti.

Sen sijaan muualta sitä ykköspakin statusta on todella vaikea löytää. Shattenkirkiä pidetään yleisesti ottaen erinomaisena kiekollisena puolustajana ja ylivoimapelaajana, mutta tasaviisikoin pelattaessa vain Top 6 -puolustajana.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.