Pohjois-Amerikan suunnalla on viime päivinä pyörinyt kauppaamishuhuja Alexander Ovechkinin suhteen, joukkueen kauden päätyttyä jälleen valtavaan pettymykseen.

Washington Capitals on seurana vedenjakajalla. Nykyrosteri tulee väistämättä hajoamaan palkkakaton vuoksi ja samalla se sulkee ikkunaa Stanley Cup -unelmien osalta.

– Meillä oli ikkuna auki Stanley Cupin suhteen, mutta valitettavasti ei ole enää, puolustaja Karl Alzner myönsi avoimesti ja tylysti NHL.com:lle, Capitalsin kauden päätyttyä.

Tällä hetkellä vaikuttaisikin siltä, että yksikään pelaaja ei ole koskematon – ei edes vuosikausia seuran kasvokuvana toiminut Ovechkin, jonka nimi on noussut esiin erilaisissa siirtospekulaatioissa.

TVA:n toimittajana työskentelevä Renaud Lavoie sai melkoisen ryöpyn niskaansa, puhuttuaan avoimesti Ovechkinin potentiaalisesta kauppaamisesta, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että hän ei ollut täysin hukassa puheidensa kanssa.

Murphy’s Hockey Law -blogia ylläpitävä Jimmy Murphy nimittäin kertoo jutelleensa Ovechkinin tilanteesta nimettömänä pysyttelevän NHL:n johtotason henkilön kanssa ja tämä oli vahvistanut huhuissa olevan perää. Murphy oli nostanut esille Lavoie’n mainitseman Vegas Golden Knightsin, jonka GM:nä toimii pitkään Capitalsissa vastaavassa roolissa toiminut George McPhee, ja nimetön lähde ei siis tyrmännyt tätä.

– Ideasi Ovechkinin siirtymisestä Vegasiin ei todennäköisesti toteudu, mutta se idea ei ole niin hullu, kuin monet kuvittelevat. Se saattaisi itse asiassa toimia.

– En siis sano huhua todeksi tai vääräksi, mutta uskon, että Capitals tulee tutkimaan mahdollisuutta kaupata hänet.

Voiko Capitals menestyä Ovechkinin johdolla?

Ovechkinin nykyinen sopimus on vuositasolla arvoltaan yli 9,5 miljoonaa dollaria ja se ulottuu vuoteen 2021 saakka. Juuri tästä syystä hänen kauppaamistaan pohditaan, yhdistettynä siihen, että menestystä ei ole kevään pudotuspeleissä tullut.

Tiettävästi Capitals hamuaakin reippaasti tilaa palkkakaton alle sekä arvokkaita varausvuoroja, joiden varaan rakentaa uutta tulevaisuutta.

Toisin sanoen Washingtonissa pohditaan, että onko menestystä mahdollista saavuttaa Ovechkinin johdolla, sillä joukkue tulee väistämättä joka tapauksessa heikkenemään.

Esimerkiksi T.J. Oshieta, Kevin Shattenkirkia, Karl Alzneria ja Justin Williamsia pidetään potentiaalisina lähtijöinä. Lisäksi Capitalsin uskotaan vakaasti pohtivan Brooks Orpikin sopimuksen ulosostoa, mikäli hänen kauppaaminen ei onnistu.

Vegas ei ole suinkaan ainoa mahdollinen skenaario, mitä tulee Ovechkinin mahdolliseen uuteen osoitteeseen, vaan myös esimerkiksi Minnesota Wildia ja St. Louis Bluesia pidetään potentiaalisina vaihtoehtoina.

Vegasiin sopimuksen on tehnyt jo KHL-tähti Vadim Shipachev, joka loistaa parhaillaan jääkiekon MM-kisoissa ja hänen tutkaparinaan SKA Pietarissa toiminutta Evgeny Dadonovia on niin ikään viety Golden Knightsin väreihin. Lisäksi myös NHL-paluuta tosissaan tavoitteleva Ilya Kovalchuk on myös yhdistetty huhuissa nevadalaisseuraan.

Saattaa siis olla, että ensi kaudella NHL-kartalle liittyvässä Vegasissa nähdään melkoinen armeija venäläispelaajia.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.