NHL:n pudotuspelit ovat edenneet siihen pisteeseen, että jäljellä on enää neljä joukkuetta. Yön kierroksella kohtasivat läntisen konferenssin kaksi jäljellä olevaa joukkuetta, Anaheim Ducks sekä Nashville Predators.

Ottelusta muodostui odotetun tasainen, sillä ratkaisua jouduttiin hakemaan aina jatkoajalta asti.

Ottelun avausmaalin iski Ducks, kun ruotsalaishyökkääjä Jakob Silfverberg osui jo ajassa 5:15. Ruotsalaisten esiinmarssi jatkui erän puolessa välissä, kun Filip Forsberg tasoitti ottelun 1-1.

Toisessa erässä ratkaisun viittaa sovitti harteilleen Austin Watson, joka latoi kiekon ohi John Gibsonin, kun erää oli pelattu vain reilut kolme minuuttia. Maali jäi toisen erän ainoaksi.

Kolmanteen erään kotijoukkue Ducks onnistui kaventamaan puolustaja Hampus Lindholmin toimesta, joten ottelun ratkaisua haettiin jatkoajalta. Siellä ratkaisijaksi nousi hyökkääjä James Neal, joka ratkaisi ensimmäisen voiton Predatorsille ajassa 69:24.

Hurjan painostuksen jälkeen Neal sai kiekon p-pisteen tuntumassa, josta hän laukoi suoraan syötöstä ratkaisevan osuman. Kiekko osui matkalla Ducks-hyökkääjä Corey Perryyn, jonka epäonneksi kiekko muutti sen verran suuntaa, että se pomppi ohi Gibsonin.

NHL

@NHL
And the inaugural Western Conference Final game-winner, for the @PredsNHL, goes to @jneal_18. #StanleyCup

Predatorsin maalilla Pekka Rinne torjui jälleen totutun vahvasti, sillä hänellä merkattiin 27 torjuntaa. Predators vei kuitenkin ottelun laukaukset selvästi 46-29.

Pekka Rinne nousi suomalaisten tilastoissa

Predators on pelannut läpi pudotuspelit todella vakuuttavasti, mistä kertovat niin seuran omat kuin myös maalivahti Rinteen tilastot.

StatsCentre

@StatsCentre
Per That's Hockey 2Nite: The #Predators are off to a rousing start to the playoffs, now having more than half the wins needed to win it all

Kuten ylläolevasta kuvasta voi huomata, Predators on koko pudotuspelien aikana hävinnyt vain kaksi ottelua. Chicago Blackhawksia vastaan joukkue eteni jatkoon voitoin 4-0 ja St. Louis Blues kaatui voitoin 4-2.

Rinteelle Ducksia vastaan tullut jatkoaikavoitto oli sen sijaan pudotuspeliuran 31:s. Voitolla Rinne nousi suomalaisten kaikkien aikojen listalla toiselle sijalle ohi Tuukka Raskin, jonka kanssa hän jakoi aikaisemman sijoituksen 30 voitolla.

Listan kärjessä on Chicago Blackhawksin, San Jose Sharksin sekä Dallas Starsin paidassa voittoja torjunut Antti Niemi, jolla voittoja on kasassa 36. Jos Predators etenee Stanley Cup -finaaleihin asti, Rinteellä on mahdollisuus nousta eniten voittoja keränneeksi suomalaiseksi maalivahdiksi.