Mikko Koivun ja Minnesota Wildin kausi päättyi pettymykseen, kun St. Louis Blues pudotti Wildin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella voitoin 4-1.

Wildin kausi oli varsin erikoinen, sillä siinä missä joukkue oli puolet kaudesta lähes pysäyttämätön, oli joukkueen peli kovin sekaisin runkosarjan lopun sekä pudotuspelien ajan.

Henkilökohtaisella tasolla Koivu pelasi kuitenkin yhden parhaimmista kausistaan, sillä runkosarjassa syntyi 80 otteluun 58 (18+40) tehopistettä. Erityisesti Koivun kahden suunnan peli nousi kuitenkin vahvasti esille koko kauden ajan, ja palkinnoksi Koivu nimettiin ehdokkaaksi NHL:n puolustavan hyökkääjän palkintoon, Selke Trophyyn.

Wildin kapteenina kahdeksan kautta toiminut Koivu on ensimmäistä kertaa urallaan ehdokkaana kyseiseen palkintoon, vaikka hänen kahden suunnan pelaamisensa on tullut tutuksi jo vuosien ajan.

Mikäli on uskominen Koivun joukkuetoveria Jonas Brodinia, suomalaisella on erinomaiset mahdollisuudet voittaa palkinto ensimmäisenä suomalaisena sitten Jere Lehtisen.

– Hänen pitäisi voittaa. Hän on todella hyvä kahden suunnan sentteri – uskon, että hänellä on todella hyvät mahdollisuudet voittaa. Hän on loistava kapteeni. Muistan, kuinka hän auttoi minua varsinkin ensimmäisellä kaudellani. Hän on todella hyvä tyyppi ja hieno pelaaja, Brodin pohdiskeli NHL Suomelle.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.