San Jose Sharksin Joonas Donskoille mennyt kausi oli haastava, mutta siitä huolimatta kalifornialaisseura halusi pitää suomalaisesta kiinni.

Seuran kausi päättyi pettymyksellisesti jo pudotuspelien avauskierrokselle, minkä myötä katseet suunnattiin suunniteltua aiemmin jatkosopimusneuvotteluihin.

Ensimmäisenä uuden sopimuksen sai suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi, jonka kouraan lyötiin kaksivuotinen ja 3,8 miljoonan dollarin arvoinen jatkosopimus.

– Joonas pelaa tasapainoista kahden suunnan jääkiekkoa, jossa hänen taitotaso ja luovuus yhdistyvät aggressiiviseen työteliääseen tekemiseen jokaiselle kaukalon kolmella alueella, Sharksin GM:nä toimiva Doug Wilson ylisti suomalaista seuran tiedotteessa.

– Hän pelaa siten, kuin me haluamme pelata joukkueena ja me näemme, että hän on vasta raapaissut korkean potentiaalinsa pintaa. Hän kamppaili menneellä kaudella lukuisten loukkaantumisten kanssa ja me odotamme innolla sitä, että näemme hänet terveenä harjoitusleirillämme.

Donskoi pelasi päättyneellä kaudella juuri loukkaantumisten vuoksi vain 61 runkosarjaottelua, tehden niissä pisteet 6+11. NHL-debyyttikaudellaan hänen saldonsa 76 runkosarjaottelusta oli 11+25.

Viime vuoden pudotuspeleissä hän teki puolestaan 24 otteluun tehot 6+6, Sharksin edettyä aina Stanley Cup -finaaleihin saakka. Tällä kaudella hänen pistemääränsä viidestä ottelusta oli 0+2.

Samalla Sharks tiedotti tehneensä jatkosopimuksen myös hyökkääjä Melker Karlssonin kanssa. Ruotsalaisen tuore sopimus pituudeltaan kolmivuotinen ja arvoltaan 6 miljoonaa dollaria.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.