Washington Capitalsin venäläistähti Alexander Ovechkinin pudotuspelit kokivat melkoisen takapakin paljon puhuttaneessa Nazem Kadrin polvitaklauksessa.

Ovechkinin pudotuspeliotteita on ruodittu todella voimakkain sanoin etenkin sosiaalisen median kanavissa, mutta samaan aikaan myös medioiden ja NHL:n asiantuntijoiden toimesta.

Nyt hieman heikkoihin otteisiin on saatu ainakin jonkinlainen selitys: Ovechkin pelasi pudotuspelien viimeiset ottelunsa kahden vamman kera, sillä hän kärsi sekä polvi- että reisivammasta.

Polvensa hän loukkasi jo ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjassa Toronto Maple Leafsia vastaan, kun kanadalaisseuran Nazem Kadri taklasi häntä suoraan polveen. Reisivamman hän koki puolestaan Pittsburgh Penguinsia vastaan pelatun ottelusarjan kolmannessa ottelussa, kertoo The Washington Times.

Tässä vaiheessa kautta lähes poikkeuksetta jokainen on enemmän tai vähemmän loukkaantunut. Samaan aikaan on kuitenkin syytä mainita, ettei Ovechkin ole jättänyt koskaan pikkuvammojen vuoksi väliin mahdollisuutta liittyä Venäjän MM-kisamiehistöön, mutta tänä keväänä hän joutui kieltäytyä kutsusta.

Ovechkinin itsensä mukaan hänen reisivammansa oli vakavampi kuin polvivamma, mutta tarkensi, ettei reidestä löytynyt repeämää ja siten hän selviää ilman leikkaushoitoa. Loukkaantumisiaan hän kuitenkin harmitteli.

– Eihän sitä haluaisi pelata minkään sortin vamman kanssa. Tietenkään sitä ei tunne oloaan sataprosenttiseksi, kun jalassa ei ole voimaa, mutta näiden kanssa täytyy vain pelata.

– Jotkut pelaajat pelaavat murtuneella kädellä tai jalalla, koska kyse on pudotuspeleistä. Sinun on siis uhrattava kroppasi saadaksesi menestystä ja tuloksia.

Ovechkinin mukaan reisivamma oli hänen uransa ensimmäinen. Hän myöntääkin ottaneensa kipupiikkejä otteluiden alla, helpottaakseen olotilaansa.

Jälleen kerran kautensa valtaisaan pettymykseen päättänyt Ovechkin esiintyi tänä keväänä 13 pudotuspeliottelussa ja teki niissä tehot 5+3.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.