New York Rangersin kausi päättyi pettymykseen, kun se kohtasi voittajansa pudotuspelien toisella kierroksella.

Yksi kevään yllättäjäjoukkueista, edelleen kanadalaisseurojen mainetta pudotuspeleissä ylläpitävä, Ottawa Senators koitui Rangersin kohtaloksi toisella pudotuspelikierroksella, voitoin 4-2.

Välittömästi putoamisen jälkeen Manhattanilla käynnistyi kuohunta tulevista muutoksista ja tosiasia on se, että ensi kaudella kaukaloon luistelee mitä todennäköisimmin hyvin erilainen Rangers kuin joukkueen osalta jo päättyneellä kaudella.

Ensinnäkin joukkueen puolustusosastoon on tulossa selkeitä muutoksia. Rangers haluaa nuorentaa alakertaansa, mikä tarkoittaa Dan Girardin ja Marc Staalin kaltaisista pelaajista luopumista.

Ongelma edellä mainitun kaksikon kohdalla on tosin se, että he molemmat ovat pahasti ylipalkattuja ja omaavat pitkät sopimukset. Niinpä Rangersin GM:nä toimivan Jeff Gortonin todennäköisin tapa ”hankkiutua heistä eroon” on ulososto.

30-vuotiaan Staalin sopimus on voimassa vielä neljä vuotta ja hän tienaa käsittämättömät 5,7 miljoonaa dollaria kautta kohden. 33-vuotias Girardi on puolestaan nykyisen sopimuksen alla vielä kolmen vuoden ajan, 5,5 miljoonan dollarin vuosituloin. Mikäli siis Rangers ei kykene heitä kauppaamaan, edessä on melkoisen kalliit ulosostot.

Muista puolustajista sekä Nick Holden että Kevin Klein ovat vielä ensi kauden ajan Rangersin sopimuspelaajia, mutta heidän kohdallaan tullaan kartoittamaan potentiaalista vaihtokauppaa.

Hyökkääjien osalta Chris Kreiderin, J.T. Millerin ja Kevin Hayesin joukosta löytynee niin ikään yksi potentiaalinen lähtijä. Kaikki he ovat vielä nuoria pelaajia, mutta ongelmana on ollut vuoristoratamainen pelaaminen: Rangers tarvitsee tasaisempaa suorittamista ja joku heistä tulleekin toimimaan melkoisena houkuttimena jopa suuremman vaihtokaupan suhteen.

Löytyisikö Lundqvistille ottaja?

Oma lukunsa on puolestaan maalivahti Henrik Lundqvist. Kokenut ruotsalaisvahti osoitti tavallisen kuolevaisen merkkejä päättyneen runkosarjan aikana, ja vaikka hän olikin suurin syy sille, että Rangers ylipäätään selviytyi toiselle pudotuspelikierrokselle, näkee New York Postin toimittaja Larry Brooks jopa hänen kauppaamisen mahdollisena.

Brooksin mukaan Lundqvistin otteet kauden 2016-17 aikana paljastivat sen, ettei ruotsalaisvahti kykene enää paikkaamaan yksinään kaikkia joukkueensa heikkouksia, kuten aiemmin. Newyorkilaistoimittaja ei missään nimessä näe Rangersin lähtevän aktiivisesti kaupittelemaan 34-vuotiasta maalivahtia, mutta samaan hengenvetoon hän toteaa, että oikeanlainen puhelu saattaisi saada Gortonin kysymään Lundqvistilta tämän mahdollisista lähtöhaluista.

Ongelmaksi muodostunee kuitenkin se, että hänestä kiinnostuneiden seurojen tulisi olla hyvin lähellä Stanley Cupin voittamista, sillä ruotsalaisella alkaa olla jo ikää. Yksi koetinkivi matkalla olisi kuitenkin Lundqvistin palkka: Rangers-vahti on 8,5 miljoonan dollarin vuositienisteillään NHL:n kovapalkkaisin maalivahti ja hänen sopimuksensa ulottuu aina kesään 2021 saakka.

Brooks toteaakin, että juuri sopimuksensa vuoksi Lundqvistin kauppaaminen on hankalaa ja sitä kautta ei kovinkaan todennäköistä, mutta kuvastavaa Rangersin muutoshakuisuudelle on se, että jopa Lundqvist saattaisi olla kaupan.

Rangersin maalivahtitilanne on ylipäätään varsin mielenkiintoinen, sillä Antti Raanta jää ilman Lundqvistin kauppaamista suojaamatta Vegasin laajennusdraftissa ja hän on eittämättä yksi Vegas Golden Knightsin kiikarissa olevista Rangers-pelaajista.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.