Edmonton Oilersissa vielä muutama kausi sitten kovaa jälkeä tehnyt Jordan Eberle on jäänyt pikkuhiljaa seurassa nuorempien jalkoihin. Lisäksi hänen tämän kevään pudotuspelinsä olivat suuri pettymys, mikä vain edesauttoi hänen kauppaamistaan toisaalle. Tai siis ainakin huhuja.

Nimittäin hän on ollut mukana siirtospekulaatioissa jo hyvän tovin, mutta viimeistään nyt sitä voidaan pitää lähes ”täysin varmana”.

Tämä johtuu ensinnäkin siitä, että hänen cap hitinsä vielä kahden seuraavan kauden ajan on 6 miljoonaa dollaria per sesonki. Tämä yhdistettynä todella heikosti menneisiin pudotuspeleihin, niin ei ole vaikea aavistaa mitä tuleman pitää.

Mutta minne Eberlen tie sitten mahdollisesti vie? Tähän meille antoi osviittaa kanadalaissivusto The Score, joka luetteli Oilersin parhaat mahdolliset vaihtokumppanit.

Carolina Hurricanes

Palkkakatossa on runsaasti tilaa, eikä hyökkäys pidä sisällään kovinkaan montaa kovaa tekijää. Eberlen 6 miljoonan dollarin palkkanauhan ei siis pitäisi tuottaa Hurricanesille minkäänlaisia ongelmia.

Kaiken lisäksi GM:nä toimiva Ron Francis on ehtinyt jo myöntämään, että seuralla on verkot vesillä. Jälleenrakennus on nimittäin nyt siinä pisteessä, että viimeistään nyt seuralla on olemassa selkeitä tavoitteita, kuten nyt vaikka esimerkiksi pudotuspelit.

Hurricanesin riveissä on useita erinomaisia ja nuoria puolustajia, mistä se olisi varmasti valmis tinkimään vaihtokaupan sattuessa eteen. Toinen asia, mitä Hurricanesilla on, on ensi kesän varausvuoroja.

Se nimittäin pääsee varaamaan jopa kuuteen otteeseen tulevan kesän kolmen ensimmäisen kierroksen aikana. Joten sitä ei juurikaan satuta kaupata näistä yhtä, jopa kahta, toisaalle.

New Jersey Devils

Kaikki näkivät aikanaan, mihin Eberle ja Taylor Hall kykenivät samassa vitjassa pelatessaan. Nyt Devilsin GM Ray Sherolla saattaisi olla mahdollisuus saada kaksikko jälleen saman katon alle, sillä pirupaidat on varmasti kiinnostunut hankkimaan Eberlen seuraansa, jos vain mahdollisuus tulisi eteen.

Aivan kuten Hurricanesilla, on myös Devilsin palkkakatossa runsaasti tilaa, joten Eberlen palkkakuitti ei tule olemaan newarkilaisryhmälle hankala paikka.

Devils omaa myös ensi kesän varaustilaisuuden ensimmäisen vuoron, jonka se tulee käyttämään suurella todennäköisyydellä keskushyökkääjä Nolan Patrickiin. Ja siinäpä vasta vitja olisikin: Hall-Patrick-Eberle.

Florida Panthers

Panthersin hyökkäysosasto ei ole tällä hetkellä heikko, mutta siinä on myös muutama muuttuja: mitä tekee Jaromir Jagr ja saako Jussi Jokinen puristettua itsensä takaisin toissakauden tasolle?

Lisäksi se laahasi viime kaudella pahasti erityisesti loukkaantumisten vuoksi, mikä todisti samalla sen, että seuran kokoonpanon syvyys ei ole kovinkaan valtava. Joten yksi asia on Panthersin kannalta selvää: sen on hankittava riveihinsä TOP6-hyökkääjä jo tulevaksi kaudeksi.

Ja markkinoilla olisi ainakin Eberlen kaltainen nimi, joten Panthersin GM:nä toimiva Dale Tallon tulee vähintään kysymään Oilersin virkaveljeltään, Peter Chiarellilta, 26-vuotiaan kanadalaislaiturin hintaa.