New Jersey Devils on vahvistanut antaneensa NHL-paluuta havittelevalle Ilya Kovalchukille luvan neuvotella muiden NHL-seurojen kanssa.

34-vuotias venäläislaituri hamuaa tosissaan takaisin maailman kovimpaan kiekkoliigaan, ja mikäli paluu toteutuu, tapahtuu se mitä todennäköisimmin jonkin muun NHL-seuran, kuin New Jersey Devilsin paidassa.

Kovalchukin tiedetään haluavan siirtyä seuraan, joka taistelee tosissaan Stanley Cupista, eikä Devils millään muotoa istu tähän kategoriaan. The Fourth Period kertookin Devilsin GM:nä toimivan Ray Sheron antaneen venäläislaiturille luvan neuvotella muiden seurojen kanssa.

Tällä hetkellä ehkä kaikkein potentiaalisimpana osoitteena Kovalchukille pidetään, New York Islandersin ohella, Florida Panthersia. Panthersin GM:ksi palannut Dale Tallon on todennut avoimesti Panthersin hakevan vahvistuksia maalinteko-osastolleen ja Kovalchuk eittämättä olisi juuri maaleja mukanaan tuova peluri.

Kaikki avaimet ovat kuitenkin edelleen Devilsin käsissä. Kovalchuk nimittäin tarvitsisi kaikkien 30 NHL-seuran luvan palatakseen NHL:ään, mikäli hän lähtisi tekemään sopimuksen jonkin muun seuran, kuin Devilsin kanssa.

Miten käy Jaromir Jagrin?

Siirto muihin maisemiin vaatii siis sen, että Devils allekirjoittaa ensiksi sopimuksen Kovalchukin kanssa ja kauppaa tämän jälkeen venäläispelaajan toiselle seuralle. Käytännössä ottaen se tarkoittaisi sitä, että sopimus tulisi solmia yhteistoimin Kovalchukin, Devilsin ja hänet hankkivan seuran kanssa.

Kovalchukin tilanteesta ei saada kuitenkaan virallista vahvistusta ennen heinäkuun 1. päivää, jolloin NHL:n vapaat pelaajamarkkinat käynnistyvät, sillä hänen oltuaan sopimuksen alainen pelaaja KHL:ssä viime kaudella, sopimuksen tekeminen ei ole ennen kyseistä ajankohtaa mahdollista.

Viime kaudella Pietarin SKA:ssa 60 runkosarjaotteluun tehot 32+46 iskeneen Kovalchukin tiedetään rakentaneen Floridaan oman talon, joten myös se kielii siirron todennäköisyydestä Florida Panthersin riveihin.

Mikäli Kovalchuk siirtyisi Floridaan, sillä saattaisi olla oma vaikutuksensa myös Jaromir Jagrin jatkopäätökselle. Hänen tiedetään nimittäin nauttineen pelaamisesta ennen kaikkea Aleksander Barkovin ja Jonathan Huberdeau’n rinnalla, mutta Kovalchuk nousisi mitä todennäköisimmin suoraan ykkösketjuun, Barkovin rinnalle.

Toki sekin on mahdollista, että Jagr allekirjoittaa jatkosopimuksen Panthersin kanssa jo ennen heinäkuun 1. päivää, jolloin Kovalchukin kiinitys – ainakin virallisesti – tapahtuisi vasta 45-vuotiaan tshekkikonkarin jo allekirjoitettua oman sopimuksensa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.