St. Louis Bluesin kausi päättyi NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella, kun Nashville Predators eteni Pekka Rinteen johdolla ensimmäistä kertaa seuran historiassa konferenssifinaaleihin.

Bluesin kokoonpanosta löytyy eräs pelaaja, joka olisi varmasti halunnut pelata uransa ensimmäiset pudotuspeliottelut NHL-kaukaloissa. Tuo pelaaja on vuoden 2012 ykkösvaraus, Nail Yakupov. Yakupov pelasi runkosarjassa vain 40 ottelua, joissa hän keräsi vaatimattomat tehot 3+6=9.

Yakupov joutui polvileikkaukseen maaliskuussa, jonka seurauksena hänen kautensa oli ohi. Yakupovin uraan on mahtunut jo paljon, sillä hän ei koskaan päässyt Edmonton Oilersissa siihen lentoon, joka hänellä oli tulokaskaudellaan 2012-2013, kun hän keräsi työsulkukaudella erinomaiset 31 (17+14) tehopistettä.

Lopputulos oli se, että hänet kaupattiin Bluesiin pilkkahintaan, sillä hänestä maksettiin vain varausvuoro.

Yakupov ei ole kuitenkaan miettinyt lähtöä Venäjälle, jossa hän pelasi aivan uransa alkuvuodet. Pitkään Pohjois-Amerikan junioriliigassa kiekkoillut venäläinen uskoo vahvasti, että hänen uransa jatkuu NHL-kaukaloissa, mikäli on uskominen Bluesin otteluissa haastatteluja tekevää Andy Stricklandia.

– Nail Yakupov totesi, että hänellä ei ole mitään aikomusta palata Venäjälle. Hän odottaa tosissaan pelaamista Bluesin paidassa ensi kaudella, Fox Sport Midwestin toimittaja Strickland twiittaa.

Sopimus päättyy, missä ura jatkuu?

Yakupov on itse siis vahvasti luottavainen, että hänen uransa jatkuu NHL:ssä. Venäläisen sopimus päättyy tulevana kesänä, joten Bluesin GM:llä Doug Armstrongilla on edessään mietinnän paikka. Yakupovista tulee kesällä rajoitettu vapaa agentti, joten Bluesilla on etuoikeus tarjota Yakupoville sopimusta.

Yakupov tienasi menneeltä kaudelta hulppeat 2,5 miljoonaa dollaria, joten halvalla jatkosopimusta ei synny, ellei Yakupov suostu tuntuvaan palkanalennukseen. Yakupov on itse viihtynyt hyvin St. Louisissa, mutta samalla hän tiedostaa sen, että hän ei tee päätöksiä seuran johdossa.

– Haluaisin todella jatkaa täällä, mutta saa nähdä, mitä tapahtuu. Minä en ole tekemässä päätöksiä. Mutta sen näkee, mitä tapahtuu, Yakupov totesi St. Louis Post-Dispatchille.