On oikeastaan jopa trendikästä syyttää Alexander Ovechkinia kaikesta siitä, mikä Washington Capitalsissa mättää. Runkosarjassa on kulkenut aina loistavasti, mutta pudotuspeleissä ei joukkue ole Ovechkinin aikakaudella edennyt vielä kertaakaan toista kierrosta pidemmälle.

Tänä vuonna se oli todella lähellä, sillä Pittsburgh Penguins oli parempi vasta ottelusarjan seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa.

Ovechkin ei toki ole ollut keväällä aina se pelaaja, joka on kannatellut omaa joukkuettaan, mutta tänä vuonna syypää on muissa tekijöissä, tarkemmin sanottuna päävalmentaja Barry Trotzissa. Siis kun puhutaan siitä kaikkein ratkaisevimmasta, Game 7:stä.

Mies on saanut puristettua Ovechkinista irti uuden pelaajan, sillä aiemmin ”yhden suunnan sopimuksella” pelannut venäläistähti on alkanut pelaamaan varsinaista joukkuepeliä.

Se ei kuitenkaan selitä sitä, miksi Trotz säästeli Ovechkinia viime yön kamppailussa, sillä mies pelasi Capitalsin hyökkääjistä vasta seitsemänneksi eniten. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikka venäläinen saikin peliaikaa 18:22 minuuttia, sai jopa kuusi hyökkääjää enemmän peliaikaa, kuin hän.

Edellä olivat muun muassa Marcus Johansson sekä Andre Burakovsky, joten, kaikella kunnioituksella kaksikkoa kohtaan, ei peluutus mennyt kamppailussa täysin putkeen.

Toki Ovechkin oli kentällä molempien Penguinsin maalien aikana, mutta kun kausi on siinä pisteessä, että maali on pakko tehdä, olisi Ovechkin laitettava kentälle hinnalla minä hyvänsä. Niin yksinkertaista se vain on. Venäläishyökkääjä on yhä edelleen yksi NHL:n historian parhaista maalintekijöistä.

Maalintekijä elää maaleista ja peliajasta

Ovechkin pelasi ensimmäisessä erässä vain sekunnin yli viisi minuuttia. Siis tilanteessa, jossa Capitals on juuri noussut kahden voiton avulla sarjassa tasoihin ja saanut siirrettyä ottelusarjan ratkaisevan ottelun kotikaukaloonsa. Tämä ei ole oikea paikka lepuuttaa venäläistähteä, ei sitten missään nimessä. Momentum on hyödynnettävä.

Kun Capitals lähti kolmanteen erään maalin takaa-ajoasemasta, pelasi Ovechkin jo yhteensä 7:08 minuuttia. Tästä kuitenkin 2:26 minuuttia tuli siinä vaiheessa, kun Capitalsin maali oli tyhjillään ja se pyrki kaventamaan ottelun 6vs.5-tilanteessa.

Kiekkotoimittaja Arpon Basu tekikin mielenkiintoisen huomion ottelun kolmannesta erästä, sillä Patric Hörnqvistin 2-0-maalin jälkeen Ovechkin joutui istumaan penkillä turhan pitkään, ikäänkuin rangaistuksena. Tämä tarkoitti sitä, että kun kolmatta erää oli pelattu kolme sekuntia vajaat yhdeksän minuuttia, oli Ovechkinin peliaika tähän mennessä vain 1:13.

Arpon Basu

@ArponBasu

Dan Rosen

@drosennhl
It's indefensible. He should have played 10 minutes or more in the 3rd. My goodness.
He sat for 4:43 straight after he was on for the Hornqvist goal, so he played 1:13 of the first 8:57 of the third period.

On todella mahtavaa, että Trotz ei anna Ovechkinille erikoisoikeuksia tähtistatuksesta huolimatta. Silti on ihmeteltävä suuresti sitä, että onko venäläistähteä rankaistava siinä vaiheessa, kun Capitals pelaa kenties yhtä seurahistoriansa suurinta ottelua?

Ovechkin on, kuten jo todettu, maalintekijä. Maalintekijä tarvitsee peliaikaa tehdäkseen maaleja. Maalintekijä vaatii vastuuta tehdäkseen maaleja. Maalintekijää voidaan rankaista siinä vaiheessa, jos kokonaisvaltaisuus kärsii, mutta tässä vaiheessa kautta, tällaisessa ottelussa, tuo rankaisu voitaisiin jättää kokonaan käyttämättä.

Joten jos haluat etsiä Capitalsin aikaiselle kesälomalle yksittäistä syypäätä, osoita tässä vaiheessa päävalmentaja Barry Trotzia.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.