Ruotsin ja Yhdysvaltain välisessä A-lohkon ottelussa nähtiin tilanne, joka johti hyökkääjä Nick Schmaltzin ikävään loukkaantumiseen.

Ottelu oli päässyt juuri käyntiin, kun Yhdysvallat lähti ottelun ensimmäiseen hyökkäykseen. Lopulta ”jenkkien” Nick Schmaltz päätti laukoa nopean hyökkäyksen päätteeksi, minkä jälkeen nähtiin ruotsalaishyökkääjä Gabriel Landeskogin törkeä niitti.

Colorado Avalanchen kapteenina seuratasolla pelaava Landeskog tuli täysin pimeästä kulmasta Schmaltzia kohti ja osui tätä suoraan päähän, ojentaessaan taklauksensa yhteydessä kyynärpäänsä esiin.

Itse ottelussa tilanteesta, joka johti siihen, ettei Schmaltzia enää nähty ottelun aikana kaukalossa, ei annettu edes kaksiminuuttista, vaikka tuomaristo pohti asiaa hetken aikaa. Toisin sanoen Landeskog pääsi rumasta tempustaan, kuin koira veräjästä, kun taas yhdysvaltalaispelaajalla on mitä todennäköisimmin aivotärähdys.

Toimittajan sana:

Kyseessä oli eittämättä tilanne, jonka pitäisi johtaa jälkikäteen määrättäviin rangaistuksiin. Landeskogilla oli nimittäin kaikki aika maailmassa estää koko tilanteen syntyminen, mutta sen sijaan hän päätti jatkaa samalla vauhdilla taklaamaan pimeästä kulmasta Schmaltzia, voimistaen päähän kohdistunutta iskua ojentamalla kätensä.

Tähän mennessä MM-kisojen kurinpitoelin on ollut turnauksen aikana niin pahasti hukassa, että on vaikea uskoa, että Landeskogille olisi tulossa pelikieltoa.

Aiemmin turnauksen aikana nähtiin nimittäin tilanne, jossa Slovenian Ziga Jeglic yritti tahallaan potkaista Thomas Rüfenachtia luistimella vaihtoaition puolelta päähän, onnistuen myös tässä.

Tilanne olisi kuitenkin voinut olla vielä paljon pahempi, mikäli luistin olisi osunut sveitsiläispelaajaa kaulaan, sillä siinä tapauksessa jopa pelaajan henki on uhattuna. Seurauksena oli vain kahden ottelun mittainen pelikielto, kun sen todellisuudessa olisi tullut kattaa koko käynnissä olevan MM-turnauksen loput ottelut Slovenian osalta.