Uransa vuonna 2014 lopettanut Sami Kapanen pelasi pitkällä urallaan NHL:ssä 12 kauden verran Hartford Whalersin, Carolina Hurricanesin ja Philadelphia Flyersin riveissä.

Kapasen ensimmäiset luistimen piirrot taalakaukaloissa nähtiin kaudella 1995-1996 jo edesmenneen Whalersin paidassa. Kapanen ehti lopulta pelata vain kaksi kautta hartfordilaisten riveissä ennen kuin joukkue siirrettiin Carolinaan ja sen nimeksi muotoutui Carolina Hurricanes.

Kapanen muisteli tuota aikaa The Hockey Newsin haastattelussa, ja totesi, että siirto Carolinaan oli itse asiassa suuri yllätys.

– Kauden loppupuolella Karmamos (omistaja Peter Karmamos) ja GM Jim Rutherford veivät joukkueen illalliselle. He kertoivat meille, että oli 90-prosentin mahdollisuus siirtyä Columbukseen ja 10-prosentin mahdollisuus siirtyä Las Vegasiin, Kapanen muisteli haastattelussa.

– Joten kun se lopulta olikin Carolina, olimme vain, että ’mitä ihmettä tapahtui?’

Uusi alku oli vaikea

Kapanen ja muu joukkue siirtyi siis Carolinaan ja Greensboro Coliseumiin, missä jääkiekko oli vielä hieman tuntemattomampi käsite. Hurricanesin alkutaival Greensborossa ei ollut kovinkaan kummoinen, joten ihmisten saaminen puolelleen oli vaikeaa.

– Jääkiekon kannalta se oli vaikeaa. Ensimmäiset pari vuotta Greensborossa ihmiset tuntuivat unohtavan, että siellä oli jääkiekkojoukkue, Kapanen tuumasi.

– Kun pääsimme Raleighiin, tilanne oli parempi, ja pääsy Stanley Cup -finaaleihin oli valtaisa lisä. Ihmiset ostivat jääkiekon itselleen toden teolla.

Kapasen mieleen on jäänyt erityisesti kevään 2002 pudotuspelit, joissa Hurricanes kohtasi Montreal Canadiensin. Hurricanes oli sarjaa 1-2-tappiolla, ja neljättä otteluakin jo 0-3, mutta joukkue nousi voittoon jatkoajan jälkeen ja lopulta myös koko sarjan voittajaksi.

– Se oli käännekohta molemmille joukkueille. He vain romahtivat. Kotiotteluissamme oli niin kovaääninen tunnelma, että kun istuit vaihtopenkillä, tunsit värinän.