Yhdysvallat ja Tanska pelasivat sunnuntaina Kölnissä samaan aikaan, kun Suomi ja Ranska ratkaisivat paremmuuden Pariisissa.

Yhdysvallat sai otteluun loistavan alun, sillä se osui Tanskan verkkoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisellä erätauolle mentiin lukemissa 3-1, kun Anders Lee, Clayton Keller ja Johnny Gaudreau osuivat Yhdysvalloille ja Morten Madsen Tanskalle.

Toisessa erässä Yhdysvallat osui jälleen kolmesti, kun maalintekijöinä kunnostautuivat Lee, Keller ja Brock Nelson. Tanskan ainoan osuman teki Liigassakin pyörähtänyt Nicklas Hardt.

Erityisesti Kellerin toinen maali oli varsin upea, sillä 19-vuotias hyökkääjä ajoi röyhkeästi maalille ja ohitti Tanskan maalilla pelanneen Sebastian Dahmin.

Gary

@GaryUSAgo
Clayton Keller - 4:2

Kolmannessa erässä 19-vuotias Keller täydensi hattutemppunsa ajassa 53:00. Hattutemppu oli Kellerille uran ensimmäinen aikuisten tasolla.

Keller on Arizona Coyotesin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2016. Keller debytoi jo tällä kaudella NHL:ssä, mutta ensi kaudella häneltä odotetaan jo vakiokokoonpanon paikkaa taalakaukaloiden puolella.

Yhdysvallat nappasi näin turnauksen avausvoittonsa selvin luvuin 7-2. Se kärsi avausottelussa katkeran tappion Saksalle maalein 1-2, joten voitto oli varmasti helpotus nuorelle joukkueelle.

Tanska sen sijaan on aloittanut turnauksen kahdella tappiolla, ja se jahtaakin tiistaina turnauksen avausvoittoaan, kun se kohtaa Slovakian.