Viimeistään Chicago Blackhawksin osalta jo päättyneen kauden aikana ykkösvahdin aseman vaatimalle tasolle noussut Scott Darling on seuraavat neljä vuotta Carolina Hurricanesin mies.

Viimeisen reippaan vuoden aikana peräti neljällä pelaajalla ”suomalaisoitunut” Carolina Hurricanes otti pienimuotoisen riskin, kun se maksoi Blackhawksille kolmannen kierroksen varausvuoron maalivahti Scott Darlingista.

Raleighilaisseuralla ei ollut nimittäin mitään tietoa Darlingin haluista, kuten Hurricanesin GM Ron Francis avoimesti totesi, ja näin ollen sopimukseen pääseminen oli täysi kysymysmerkki. 28-vuotiaalla isokokoisella maalivahdilla oli nimittäin mahdollisuus tarkastaa 1. heinäkuuta käynnistyvät vapaat pelaajamarkkinat, mikä on aina houkutteleva vaihtoehto pelaajalle.

Francisin riskipeli tuotti kuitenkin lopulta tulosta, sillä Hurricanes tiedotti päässeensä Darlingin kanssa neljän vuoden 16,6 miljoonan dollarin arvoiseen sopimukseen.

– Scott olisi voinut odottaa 1. heinäkuuta käynnistyviin vapaisiin pelaajamarkkinoihin saakka ja tarkastaa, että mitä vaihtoehtoja hänellä olisi ollut vapaana agenttina. Hän kuitenkin uskoo siihen, mitä yritämme saavuttaa täällä, ja olemme innoissamme, että hän päätti sitoutua Carolinaan, Francis hehkuttaa seuransa verkkosivuilla.

Seuralegendan Hurricanes-ura päätökseen?

Darlingin sopimus tarkoittaa sitä, että Hurricanesilla on tällä hetkellä kolme yksisuuntaisen sopimuksen omaavaa pelaajaa, sillä seurassa kiekkoilevat seuralegenda Cam Ward ja ruotsalaisvahti Eddie Läck. Nyt he molemmat tulevat jäämään suojaamatta Vegasin laajennusdraftissa, joten nähtäväksi jää, mikä heidän kohtalonsa tulee olemaan.

Edellä mainitusta kaksikosta Wardin voisi kuvitella olevansa halukas lähtemään, sillä kakkosvahdin asema tuskin kiehtoo kokenutta kanadalaista, joskin voihan olla niin, että hän näkee pystyvänsä päihittämään Darlingin.

Darling totesi heti kautensa päätyttyä olevansa valmis ykkösvahdin asemaan ja sitä kautta ilmoitti käytännössä ottaen Blackhawksin johtoportaalle haluavansa vaihtaa maisemaa.

Yhdysvaltalaisen kauppaamisen jälkeen moni on kuitenkin pohtinut avoimesti ääneen sitä, olisiko Blackhawksin kuitenkin pitänyt luopua ennemminkin ykkösvahti Corey Crawfordista. Se kertoo siis siitä, millainen maalivahti viime kaudella torjuntatilastot 92,40/2.38 merkkauttanut Darling on.