NHL:ssä on tapana jakaa kaksi erinäistä MVP-palkintoa. Toinen perinteikkäällä äänestyksellä (Hart Trophy), toinen pelaajayhdistyksen valitsemana. Jälkimmäisenä mainittu pysti kantaa nimeä Ted Lindsey Award.

Palkinto ojennetaan sille, jonka pelaajayhdistyksen jäsenet, toisin sanoen pelaajat, ovat katsoneet olleen paras tällä kaudella. Ehdolla ovat San Jose Sharksin Brent Burns, Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby sekä Edmonton Oilersin Connor McDavid.

Brent Burns

Burns oli eritoten tämän kauden paras puolustaja. Kanadalainen pelasi täydet 82 runkosarjaottelua, joissa hän teki uskomattomat 29 maalia ja yhteensä 76 tehopistettä.

Hän myös laukoi kauden aikana 320 kertaa, joka oli suurin määrä sitten Boston Bruinsissa pelanneen Ray Bourquen, joka kykeni omaan temppuunsa kaudella 1994-95.

Jos Burns kykenee voittamaan palkinnon itselleen, olisi se harvinainen temppu. Samaan on nimittäin kyennyt viimeksi puolustajista legendaarinen Bobby Orr, vuonna 1975. Edellinen puolustaja, joka pääsi edes finaalikolmikkoon, oli Chris Pronger vuonna 2000.

Sidney Crosby

Crosbyn nimi finaalikolmikossa ei ole yllätys, sillä onhan mies voittanut palkinnon jo kolmeen eri otteeseen. Ainoastaan Wayne Gretzky (5) ja Mario Lemieux (4) ovat voittaneet palkinnon useammin.

Crosby voitti tällä kaudella NHL:n maalipörssin 44 osumallaan. Pisteissä (89) hän oli toisena heti juuri McDavidin jälkeen. Tämä selittyy toki osittain sillä, että Crosby pelasi seitsemän ottelua McDavidia vähemmän.

Connor McDavid

McDavid lienee suurin suosikki palkinnonsaajaksi muutamastakin syystä: ensinnäkin hän voitti pistepörssin 30 maalillaan ja 70 syöttöpisteellään. Takana tulleet jäivät hänestä jopa 11 tehopisteen päähän.

Toisekseen hänen tulonsa jälkeen Oilers on noussut syvästä suosta takaisin jaloilleen. Se oli lähellä voittaa koko Tyynenmeren divisioonan mestaruuden, mutta se jäi lopulta niukasti Anaheim Ducksin perään.

Nämä ovat asioita, jotka nostavat McDavidin suurimmaksi suosikiksi, mitä tulee Ted Lindsey Awardin voittamiseen.