Ammattijääkiekkotoimittajien järjestön antamat äänet ratkaisivat kolme finalistia, joista tullaan valitsemaan NHL:n päättyneen runkosarjan paras pelaaja.

Toimittajat antoivat omat äänensä runkosarjan lopulla ja niiden perusteella ehdolle nimettiin Columbus Blue Jacketsin Sergei Bobrovsky, Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby sekä Edmonton Oilersin Connor McDavid.

Sergei Bobrovsky

Sergei Bobrovsky löi uusiksi Columbus Blue Jacketsin seuraennätyksen voittamalla runkosarjassa upeasti 41 ottelua. Ylipäätään kausi oli ohiolaisseuralle sen historian paras ja samaan aikaan venäläisvahti menestyi henkilökohtaisella tasolla: hänellä oli koko NHL:n paras torjuntaprosentti 93,10 sekä alhaisin päästettyjen maalien keskiarvo 2.06.

Nollapeleissä mitattuna hän oli seitsemällä nollauksellaan kolmas, heti Braden Holtbyn ja Tuukka Raskin jälkeen. Lisäksi Bobrovsky torjui NHL:n historian toiseksi pisimmän voittoputken, sillä 29. marraskuuta – 3. tammikuuta hän voitti 14 ottelua putkeen.

Sidney Crosby

29-vuotias Crosby on tuttu näky Hart-ehdokkaana, mutta monien yllätykseksi hän on voittanut palkinnon ”vain” kahdesti, vuosina 2007 ja 2014. Tällä kaudella hän oli NHL:n runkosarjan tehokkain maalintekijä iskemällä kiekon peräti 44 kertaa vastustajan verkkoon. Kyseessä oli hänen korkein maalimääränsä sitten kauden 2009-2010. Pistepörssissä hän sijoittui jaetulle kakkossijalle.

Crosby olisi saattanut hyvinkin taistella loppuun saakka McDavidin kanssa pistepörssin voitosta, mutta alkukauden aivotärähdys piti hänet sivussa seitsemästä ottelusta. Mikäli hän olisi pelannut McDavidin tapaan täyden runkosarjan, olisi kanadalaissentteri jäänyt nyt nähdyn pistekeskiarvonsa mukaisesti kahden pisteen päähän manttelinperijästään.

Connor McDavid

Connor McDavid oli ainoa pelaaja päättyneen runkosarjan aikana, joka ylitti maagisen 100 tehopisteen rajan. Hänellä oli vielä ennen runkosarjan päättänyttä ottelua kasassa 98 tehopistettä, mutta kaksi syöttöpistettä Vancouver Canucksia vastaan riittivät nostamaan hänet 100 pisteeseen ensimmäisellä täydellä NHL-kaudellaan.

Kokonaisuudessaan 20-vuotiaan kanadalaissentterin tehot olivat 30+70 ja samaan aikaan Edmonton Oilers selviytyi ensimmäistä kertaa 11 vuoteen pudotuspeleihin. Hänelle kirjattiin peräti 30 vähintään kahden tehopisteen ottelua ja 11 kolmen tehopisteen ottelua. Hän päätti kautensa 14 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Päättynyt runkosarja oli McDavidille ensimmäinen Oilersin kapteenina.