Koko siirtosaaga floridalaisseura Tampa Bay Lightningin ja nuoren Jonathan Drouinin ympärillä käynnistyi loppuvuodesta 2016.

Tuolloin saamaansa vastuuseen tyytymätön Drouin kertoi agenttinsa välityksellä julkisuuteen jättäneensä siirtopyynnön Lightningin GM:nä toimivalle Steve Yzermanille.

Lopputulos ei kuitenkaan ollut varmastikaan sitä, mitä Drouin oli odottanut. Häntä alettiin peluuttaa NHL:n sijaan AHL:ssä, eikä hänellä ollut mitään asiaa edes Lightningin harjoituksiin. Siirtohuhuja leijaili puolestaan koko ajan ilmassa, mutta mikään niistä ei konkretisoitunut.

Lopulta välit alkoivat elpyä, kun Lightning tarvitsi kokoonpanoonsa korvaajan loukkaantuneelle Steven Stamkosille. Tuo korvaaja oli Drouin, joka oli lopulta koko pudotuspelien osalta eittämättä joukkueensa paras pelaaja.

Kauden päätyttyä konferenssifinaaleissa Pittsburgh Penguinsille, Drouin peruutti siirtopyyntönsä. Sitä seurasi erinomainen kausi 2016-17, minkä aikana 22-vuotias kanadalaispeluri nousi yhdeksi joukkueensa tärkeimmistä pelaajista. Hän teki 73 runkosarjaotteluun tehot 21+31 ja osoitti samalla olevansa esimerkiksi erittäin vaarallinen ylivoimapelaaja.

Sami Vatanen matkaa Floridaan?

Löytyneestä sovusta huolimatta vaikuttaisi kuitenkin siltä, että koko nähty saaga tulee kuin tuleekin päättymään Drouinin ja Lightningin väliseen eroon. Näin tietää kertoa muun muassa New York Postin toimittaja Larry Brooks.

Kyse ei ole mistään sen dramaattisemmasta – puhtaasti vain siitä, että Drouinin sopimus päättyi tähän kauteen ja häntä odottaa sekä rahakas että pitkä seuraava sopimus. Lightning siis pyrkii yksinkertaisesti tasapainottamaan rosteriaan, sillä sen hyökkäyspää vilisee erinomaisia pelaajia, kun taas puolustukseen tarvitaan lisää osaajia.

Toki historialla on varmasti Yzermanin puolelta vaikutusta, sillä hän tuskin pystyy jatkosopimusta miettiessään unohtamaan puolentoista vuoden takaisia tapahtumia. Kun hän samalla kokee tarvitsevansa Top 4 -puolustajan, on hän valmis hankkimaan sellaisen Drouinin vaihtoarvolla houkutellen.

Useiden lähteiden mukaan Yzerman olisi kauppaamassa Drouinin Anaheim Ducksiin, joka tunnetaan laajasta ja laadukkaasta puolustuksestaan.

Toisin sanoen, Tampa Bay hamuaisi riveihinsä joko Hampus Lindholmia tai Sami Vatasta, sillä vielä ennen kuluvaa kautta varteenotettavana lähtijänä pidettyä Cam Fowleria pidetään Orange Countyssa nykyisin koskemattomana pelaajana.