Washington Capitalsin uskottiin olevan valmis taistelemaan tosissaan Stanley Cupista, kun se vahvisti puolustustaan St. Louis Bluesista pelaajasiirtojen takarajalla hankitulla Kevin Shattenkirkilla.

Yhdysvaltalaispuolustaja ei missään nimessä pidetty minään varsinaisena puolustavana puolustajana, vaan hänen avujen tiedettiin olevan ennen kaikkea hyökkäyspäässä ja ylivoimapelissä.

Toistaiseksi hän on ollut kuitenkin jättimäinen pettymys. Hän on toki iskenyt kahdeksaan pudotuspeliotteluun ylivoimalla tehot 0+3, mutta ongelma onkin siinä, että siihen ne tehot ovat myös jääneet.

Toisin sanoen Shattenkirk ei ole merkkauttanut tasaviisikoin pelattaessa ainoatakaan tehopistettä ja kaiken kukkuraksi hänen tehotilastonsa on karmaiseva -7.

Tokikaan kyse ei ole yrityksen puutteesta, sillä kuluvan pudotuspelikevään ensimmäisessä ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan hän laukoi huikeat yhdeksän laukausta kohti maalia ja ylipäätään hänelle kirjattiin kuuteen otteluun 30 laukausta. Käyrät laukaisumäärien osalta ovat olleet kuitenkin laskevat ja samaan aikaan hän ei ole tehnyt viimeiseen kolmeen otteluun pistettäkään.

Se, että Shattenkirk on jäänyt nimenomaan Pittsburgh Penguinsia vastaan ilman tehopisteitä ja teholukemaan -3, on ollut se kaikkein suurin huolenaihe. Capitalsista ei nimittäin ollut viime vuonna vastaamaan Penguinsille pudotuspeleissä ja 28-vuotiaan puolustajan uskottiin nousevan arvoon arvaamattomaan nimenomaan Penguinsia vastaan. Nyt näin ei kuitenkaan ole ollut.

Itse asiassa joukkueiden viime kohtaaminen konkretisoi kaiken Shattenkirkin kohdalla: ensiksi hän hävisi luistelukisan 40-vuotiaalle Matt Cullenille, mikä johti Penguinsin 1-0-maaliin alivoimaisena, ja päätöserässä hän puolestaan toimitti kiekon huolimattomasti katsomoon, mistä seuranneen ylivoiman aikana Phil Kessel iski erittäin ratkaisevaksi jääneen 4-1-maalin.

Runkosarjavoittajana pudotuspeleihin lähtenyt Capitals onkin nyt enää kahden tappion päässä kesälomasta ja seuraavat kaksi ottelua pelataan Pittsburghissa. Paineet ovat siis kovat ja tässä kohtaa katseet siirtyvät entistä voimakkaammin joukkueen tähtipelaajiin. Shattenkirk, ja myös pahasti alisuorittanut Braden Holtby kuuluvat ehdottomasti näihin nimiin ja heidän mukanaan joukkue tulee todella isoilta osin joko elämään tai kuolemaan.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.